Mangeårig Venstre-mand bliver radikal

Anders G. Jacobsen har i mere end 10 år været byrådsmedlem for Venstre i Holstebro Kommune. Men Venstre vil ikke lade ham genopstille. Nu går han efter at blive valgt, som radikal.

Han fortæller, at han siden 2001 har stemt Venstre, men at han nu er radikal.

- Jeg er nok mere til det socialliberale, end det borgerlige. Det borgerlige er blevet for dominerende i de senere år, siger Anders G. Jacobsen.

Den 53-årige politiker fra Holstebro har i dag meldt sig ud af Venstre for at i stedet at blive kandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget til efteråret.

- Det er et parti, der ligger inde omkring midten. Det er der Danmark bør ledes fra, mener Anders G. Jacobsen.

I mere end 10 år har han siddet i byrådet i Holstebro for Venstre, hvor han blandt andet har været viceborgmester.

I september sidste år lagde Anders G. Jacobsen pludselig kommunalpolitikken bag sig og forlod byrådet i Holstebro – blandt andet fordi han ville hellige sig sin familie.

I slutningen af november sidste år forsøgte Anders G. Jacobsen uden held at blive valgt som Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen. Ved folketingsvalget i 2019 var han kandidat for Venstre i Holstebro-kredsen, men opnåede ikke valg.

- Hvad mine folketingskandidaturer angår, så har de mere handlet om at ville gøre noget for vores landsdel, end de har haft ideologiske mål, forklarer Anders G. Jacobsen:

- Og så synes jeg faktisk, at der er en stor fællesmængde mellem radikal politik og Venstre- politik. Blandt andet den økonomiske politik.

Venstre ville ikke lade ham genopstille

Anders G. Jacobsen siger, at han og Venstre skilles i, hvad han kalder god ro og orden, men forklarer også, at Venstre i Holstebro ikke ville lade ham genopstille som byrådskandidat ved efterårets kommunalvalg.

Årsagen er ifølge ham selv uregelmæssigheder, da han var formand for Venstre-vælgerforeningen i Tvis-Mejdal-Halgård.

- Det handlede blandt andet om, at vi ikke havde fået revideret et par regnskaber i tide. Og da jeg syntes, at det var lidt pinligt, så blev der påført gamle datoer. Det er selvfølgelig ikke i orden, erkender Anders G. Jacobsen:

- Og så havde vi ikke lige tænkt på, at vi ikke kunne opkræve moms på vores udgående fakturaer, fordi foreningen ikke var momsregistreret. Vi var en meget lille vælgerforening med kun to bestyrelsesmedlemmer, hvor jeg både varetog posten som formand og som kasserer. I 2019 fik vi for eksempel ikke holdt en generalforsamling og bestyrelsesmøder, indrømmer han.

Men er det fordi Venstre ikke ville lade dig genopstille, at du nu er blevet radikal?

- Det er en kombination. Jeg blev bedt om at trække mig. Men nu kigger jeg fremad, siger Anders G. Jacobsen:

- Jeg synes, at mange af mine mærkesager kan gennemføres i et radikalt perspektiv. For eksempel en mere bæredygtig udvikling og en skarpere kommunal erhvervsprofil.

Anders G (2)
Foto: Screendump fra Facebook