Mange plakater hænger ulovligt

I Holstebro er over 300 valgplakater blevet pillet ned, fordi de hænger ulovligt. Dansk Folkeparti har flest ulovligt ophængte plakater.

Flere partier i Holstebro har svært ved at få ophængt deres valgplakater korrekt. Over 300 valgplakater er blevet pillet ned, fordi de ikke overholder reglerne for ophængning af plakater. Plakaterne hænger for eksempel for lavt eller for tæt på lyskryds.

- Vi har pillet plakaterne ned de steder, hvor de hænger i oversigtsarealer eller tager udsynet fra andre skilte. Det er af hensyn til trafiksikkerheden, at vi gør det, siger Annette Vognbjerg, der er afdelingschef for Trafik og Park i Holstebro Kommune.

Det er særligt Dansk Folkeparti der har svært ved at finde ud af, hvor man må hænge valgplakater op. 97 af partiets plakater i Holstebro hænger ulovligt og er derfor blevet pillet ned. Men Dansk Folkepartis plakatansvarlige, Søren Olesen, forstår ikke kommunens beslutning. 

- Det er ikke i orden. Vi har overholdt reglerne på området, og derfor er det rigtig træls, at de er blevet pillet ned. Vi har nu et krav om, at kommunen skal hænge vores plakater op igen, siger Søren Olesen til TV/MIDT-VEST.

Heller ikke Venstre kender for godt til reglerne, for 85 af partiets valgplakater er sat op ulovligt. Duksen i flokken af partier er SF. Ikke én eneste af partiets valgplakater hænger forkert.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.