For mange deltidsansatte på sygehuse: Annemette vil ikke tvinges op i tid

​Fremover vil der blive slået flere fuldtidsstillinger op på landets sygehuse. Sygeplejerske vil ikke tvinges op i tid af hensyn til familien. Hospitalsdirektør kalder det et nødvendigt indgreb.

Nu skal det være slut med de mange deltidsansatte på sygehusene.

I hvert fald har Danske Regioner et mål om, at otte ud af 10 ansatte i regionerne skal være på fuldtid i 2020.

Det ærgrer sygeplejerske på hospitalet i Holstebro Annemette Strømgaard, der selv har valgt at gå på deltid af hensyn til familien.

- Jeg arbejder 32 timer om ugen, og det har jeg det rigtig godt med. Det hænger rigtig godt sammen med m it familieliv.

- Jeg arbejde 37 timer, inden jeg fik børn, men efter jeg har fået dem, har jeg valgt at gå ned i tid, siger Annemette Strømgaard.

Alt for mange deltidsansatte

Hos Hospitalsenhed Vest er 800 sygeplejerske ansat på nedsat tid. En af årsagerne er, at der gennem årene har været tradition for mange jobopslag på deltidsstillinger på sygehuset.

Men sådan kan det ikke blive ved ifølge hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Vest, Poul Michaelsen. Der er nemlig brug for alle hænder på landsdelens sygehuse.

- Fra nu af vil vi som hovedregel slå fuldtidsstillinger op.

- Vi er i en situation, hvor vi bliver flere ældre, og vi har stadig flere syge, som vi skal tage hånd om, så vi skal sørge for, at den arbejdskraft, der er til rådighed, også bliver brugt. Det kan gå hen og blive en udfordring, hvis ikke vi gør noget, lyder det fra Poul Michaelsen.

Vil ikke tvinges op i tid

Udsigten til at skulle arbejde fuldtid, mens børnene er små, synes Annemette Strømgaard ikke om. Hun vil selv have mulighed for at vælge sine arbejdstimer.

- Jeg vil ikke afvise, at jeg vil arbejde fuld tid, når mine børn bliver større, men jeg synes, det er vigtigt, man kan tilpasse sit arbejdsliv til den familiesituation, man står i.

- Jeg tænker, at intentionen er fin. Men jeg synes også, man skal tænke på alle dem, som har familier og børn, der har lyst til at have 32 timer eller mindre for at få tingene til at hænge sammen.

- Jeg ville være utrolig ked af, hvis jeg blev tvunget op på fuld tid, siger Anne Mette Strømgaard.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.