Mand snød chef for millionbeløb - nu skal han betale hver en krone tilbage

Bedrageri og dokumentfalsk har i dag kostet en 41-årig mand et år og seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

En 41-årig mand er mandag blevet idømt et år og seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for bedrageri og dokumentfalsk. Manden har svindlet sin tidligere arbejdsgiver i Thisted for 1,2 millioner kroner. 

Manden havde blandt andet oprettet en falsk partnerskabsaftale mellem virksomheden, han var ansat i, og en en ikke-eksisterende organisation.

Gennem den falske organisation har han opkrævet et kontingent og adskillige småbeløb fra virksomheden. 

Derudover har den 41-årige ændret beløbet på rigtige fakturaer, som virksomheden, han var ansat i, havde modtaget.

Alle de overskydende beløb har han overført til sin egen konto, der i løbet af tre år voksede med 1,2 millioner kroner på bundlinjen. 

Bedrageriet og dokumentforfalskningerne har fundet sted i perioden 2014 til 2017. 

Anklager tilfreds med udfaldet

Den 41-årige tilstod og forklarede, at grunden til at han havde begået svindlen, var for at dække over ting i sit privatliv.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med sagens udfald. Straffen er helt på niveau med det, man ellers ser i den her type sager, siger sagens anklager Morten Wibroe.

Udover betinget fængsel og samfundstjeneste skal manden også betale 1,2 millioner tilbage til sin tidligere arbejdsgiver. Manden modtog sin dom.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.