Mand ofrede sig selv for at redde ræv

På trods af omkring hundrede elektriske stød, ofrede en mand sig selv og klippede en lidende ræv fri, da han fandt den indviklet i et elektrisk hegn.

Lørdag morgen fandt Jesper Rasmussen en lidende ræv spiddet i et elektrisk hegn. Foto: Jesper Rasmussen

Ræven fik elektrisk stød omkring hvert tredje sekund. Foto: Jesper Rasmussen

Jesper Rasmussen måtte selv klippe ræven fri af det elektriske hegn med en boltsaks, da Falck og politi ikke var til nogen hjælp. Foto: Jesper Rasmussen

Undervejs fik han omkring hundrede elektriske stød. Foto: Jesper Rasmussen

Han måtte også klippe ind i rævens ben for at få den fri. Den var til sidst så afkræftet, at den ikke længere reagerede. Foto: Jesper Rasmussen

1 af 5

Tidligt lørdag morgen fik Jesper Rasmussen fra Holstebro sig en meget ubehagelig overraskelse. Ved området omkring Storåen ved Vængerne stødte han på en lidende ræv, der var blevet spiddet på et elektrisk hegn.

- Jeg kom gående og så, at der sad en ræv sad fast i det elektriske hegn. Jeg kunne se, at den fortsat fik stød cirka hvert tredje sekund. Det var meget ubehageligt at se på, fortæller Jesper Rasmussen til TV MIDTVEST.

Først forsøgte han at kontakte både politi og Falck, men til ingen nytte.

- Der var utrolig ringe hjælp fra Falck og politi. Det kan ikke være rigtigt, at os borgere selv skal klare sådan noget, fortæller Jesper Rasmussen frustreret.

Han besluttede at tage sagen i egen hånd. Via en kammerat fik han hurtigt fat i en boldsaks, så han selv kunne klippe ræven fri. Det var dog ikke nogen smertefri oplevelse.

- Sammen med ræven fik jeg hele tiden stød, nok omkring hundrede gange, og jeg var nødt til også at klippe ind i benet på den for at få den viklet ud af hegnet, siger Jesper Rasmussen om den ubehagelige oplevelse.

Han forklarer, Ræven var på dette tidspunkt var så afkræftet, at den ikke længere gjorde nogen former for modstand.

- Da ræven kom fri, lå den og sundede sig i en halv times tid, før den luntede væk igen, siger Jesper Rasmussen.