Mågekrig i Holstebro

Bevæbnet med kæp og spand er frivillige jægere i Holstebro gået i krig med måger på byens tage. Siden første april har jægerne samlet 1.300 mågeæg.

Holstebro Kommune har erklæret krig mod det stigende antal måger, der er flyttet til byen. 30 frivillige jægere samler blandt andet mågeæg på otte tage i byen.

Indsamlingen af mågeæg er et led i en koordineret indsats mod mågernes udbredelse i Holstebro. Kampen mod mågerne har Holstebro Kommune koordineret i samarbejde med Jægernes Kommunale Fællesråd (JKF).

- Den koordinerede indsats er vigtig for at reducere mågeproblemerne. Regulerer vi mågerne og deres æg ét sted i byen, finder de hurtigt en anden bygning at slå sig ned på. For at undgå at flytte problemerne er det vigtigt, at mågerne reguleres, hvor de befinder sig, siger skov- og landskabsingeniør i Holstebro Kommune, Martin Meisler Elmholdt-Svendsen i en pressemeddelelse.

Stor effekt

Tilladelsen til reguleringen af mågerne og deres æg er udstedt af Naturstyrelsen Vestjylland på hver af de tilmeldte ejendomme. Derfor skal de frivillige have styr på, hvor mange æg der bliver indsamlet de enkelte steder.

- Siden den 1. april har vi alene på FDB bygningen indsamlet 1.119 æg. Kl. 7.30 hver morgen kan jeg samle en ny spand med ca. 40 æg. Det er helt vildt, fortæller jæger og frivillig mågebekæmper, Valdemar Kock.

I alt har jægerne indsamlet ca. 1.300 æg på de otte bygninger.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at der ville være så mange. De smager som hønseæg. I starten spiste vi dem dagligt, men nu kan vi ikke følge med mere, fortæller koordinator for indsatsen, Jens Otto Hundsdahl.

.