Maabjerg BioEnergy forbereder sag mod rådgivningsfirma

Ejerne af biogasanlægget ved Holstebro er utilfredse med, at det tre år efter anlægget blev taget i brug, endnu ikke er lykkedes at pumpe gylle ind til anlægget via en 14 kilometer lang rørledning fra en omladestation. De forbereder nu en sag mod det rådgivende ingeniørfirma Rambøll.

Maabjerg Bioenergy mener, at Rambøll har lavet forkerte beregninger, da de rådgav om byggeriet af en 14 kilometer lang rørledning, som skal pumpe gylle fra en omladestation ind til biogasanlægget. Tre år efter anlægget blev bygget, er det endnu ikke lykkedes at pumpe gylle i ledningen.

- Vores interne undersøgelser tyder på, at rørmodstanden er langt højere end det, som vores rådgiver har antaget. De har tilsyneladende fejlvurderet gyllens hydrauliske egenskaber, da de rådgav os om valg af pumper og placeringen af dem. Derfor mener vi, at de har et ansvar for de projekteringsfejl, som er sket, siger adm. direktør for Maabjerg BioEnergy, Knud Schousboe i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelser er pumperne for små. Og en ombygning af pumpe-systemet vil ifølge Maabjerg BioEnergy koste mellem 6 og 7 millioner kroner - en regning, som selskabet ikke selv vil betale.

- Vi er frustrerede over, at Rambøll overhovedet ikke har villet påtage sig noget ansvar, og derfor bestiller vi nu i første omgang syn og skøn, så vi er klar til en eventuel voldgiftssag, siger Knud Schousboe.

Rambøll vil i følge fagbladet Ingeniøren ikke kommentere anklagerne.