Lystfisker om laksesæsonens start: - Det er juleaften

Laksesæsonen blev mandag skudt i gang, og det betød, at der var flere tusinde lystfiskere ude at fiske omkring de store åer i landsdelen.

Kenneth Brask smed den første fiskekrog i vandet klokken 5 i morges. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Lige fra morgenstunden flokkedes mange tusinde lystfiskere rundt om åerne i landsdelen i håb om at fange de første og største laks. For mandag blev laksesæsonen nemlig skudt i gang.

En af de lystfiskere, der prøvede lykken, var Kenneth Brask fra Hjerm. For at være på pletten fra morgenstunden, havde han overnattet i sin bil ved Storå. Så klokken fem i morges smed han den første krog i vandet.

Det er fantastisk at være i gang igen. Det har jeg set frem til de sidste halve år. Det er juleaften for lystfiskere.

Kenneth Brask, lystfisker, Hjerm.

- Det er fantastisk at være i gang igen. Det har jeg set frem til de sidste halve år. Det er juleaften for lystfiskere, siger lystfiskeren Kenneth Brask.

Dog havde Kenneth i løbet af dagen ikke held med at få en laks til at bide på krogen. Men på trods af det fejlede humøret ikke noget hos den garvede lystfisker.

- Det er med forventningens glæde at være ude igen. Den største gave er at fange den blanke laks. Det er ikke en, man bare får foræret, man skal virkelig arbejde for det, siger Kenneth Brask.

Svag start

Også ved Skjern Å var der stor iver for at fange en af sæsonens første laks. Ifølge den faglige leder ved Laksens Hus var der dukket over 1000 lystfiskere op fra morgenstunden. Men ligesom ved Storå var der heller ikke den store gevinst i Skjern.

- Det er ikke ret mange fisk, der er blevet fanget. Foråret har været for koldt, og det samme har vandtemperaturen været, siger Kenny Frost, faglig leder ved Laksens Hus.

Læs også Efter rekordår: Her er laksekvoterne for Skjern Å

Men på trods af den svage fangst på laksesæsonens første dag, er Kenny Frost overhovedet ikke bekymret.

- Jeg er slet ikke nervøs. Fiskeriet kommer lige så stille i gang. Fiskene er der. Vandtemperaturen skal bare op, og laksene skal ind i åen, siger Kenny Frost.

Selvom der ikke blev fanget så mange laks på lystfiskernes juleaften, er der stadig god tid til at få gevinst. Laksesæsonen varer nemlig fra den 16. april helt frem til den 15. oktober.  

00:34

Se her, da Kenneth Brask var ude at fiske på laksesæsonens første dag. 

Luk video