Lyskryds kan ikke tåle sne: Dorte ramte rød bølge og kørte 7 kilometer på 80 minutter

Vintervejret skabte i sig selv lange køer, men sneen gav også bøvl med trafiksignalerne.

2:39
Vejdirektoratets lyskryds i Midtjylland blev ramt af onsdagens snevejr og kunne ikke regulere trafikken
Foto: Privatfoto

Bilkøer er ikke det sjoveste i verden. Og da snestormen ramte onsdag morgen, brugte Dorte Krabbe en time og 20 minutter på at komme fra sit hjem i Mejrup til rådhuset i Holstebro, hvor hun arbejder.

Alligevel kan Dorte Krabbe ikke lade være at grine over at have brugt 80 minutter på at køre syv kilometer. For da hun onsdag morgen skulle køre fra Mejrup til Holstebro, oplevede hun noget ”fantastisk komisk.”

Eller rettere: Forklaringen på, hvorfor det tog så lang tid, var komisk. For det viser sig, lyskrydsene ikke kunne klare sig i snevejret. Sensorerne, der skal registrere, at der er biler, som venter på grønt, har ikke fungeret efter hensigten.

Det bekræfter Vejdirektoratet i et skriftligt svar over for TV MIDTVEST.

- Det ser desværre ud til at vores radarer, som skal registrere trafik i Vejdirektoratets trafiksignalanlæg, har været følsomme overfor det snevejr, der har været over Danmark i dag (onsdag, red.), hvilket vi ikke har oplevet før. Det er naturligvis uhensigtsmæssigt, og noget vi må forfølge, da det ikke lever op til de krav, vi har stillet, lyder det fra Lene Krull, afdelingsleder i Vejdirektoratets trafikledelsesafdelingen.

Virkelig morsomt

Dorte Krabbe havde da også anet uråd onsdag morgen, da hun kom ind ad Viborgvej og skulle videre ud i retningen mod Bilka. 

For hun kunne ved selvsyn konstatere, køen nærmest ikke rykkede sig. For der var ofte kun grønt så længe, at en enkelt bil kunne nå over, forklarer hun. Så sneen drillede altså lyssignalet så meget, at der var rød bølge.

- Det er da fantastisk komisk. Jeg kom for sent på arbejde, og mine børn kom for sent i skole, men der skete ingen skade. Det er virkelig morsomt, at man i Danmark sætter noget op, der ikke kan tåle sne. Vi bor i Danmark, hvor vejret skifter. Det kan man da ikke, siger Dorte Krabbe med et grin.

Flere ringede til politiet

Hun var tilsyneladende ikke den eneste, der undrede sig over lyskryds, der ikke kunne tåle snevejr. For Midt- og Vestjyllands Politi modtog onsdag flere opkald om problemer.

- Vi har talt med nogle vej-vagter, der fortæller, at lyskrydsene ikke har virket og er forblevet røde, fordi sensorerne ikke registrerer, at folk holder der. Og det gælder en hel del lyskryds over hele landsdelen, sagde Jesper Brøndum, vagtchef hos Midt - og Vestjyllands Politi, i går.

I første omgang afviste Vejdirektoratet over for TV MIDTVEST, at der var et problem med lyskryds og sne, men efter de blev forholdt politiets udtalelse, erkendte man altså, sneen drillede. Hvor mange lyskryds, der har været ramt af snekaos, er dog ikke til at sige.

- Vi har ikke mulighed for at se hvilke trafiksignalanlæg, der har været påvirket af dette, skriver Vejdirektoratet.