Lover kritisk gennemgang af legeplads på taget

Vi tager forældrenes kritik alvorligt, siger udvalgsformand. Han understreger dog, at hegnet lever op til kravene og mere til.

Legepladsen ligger på taget af Sønderlandsskolen. Og hvis børnene kravler over hegnet, risikerer de at falde flere meter ned,siger forældrene. Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Sikkerheden på den nye legeplads på taget af Sønderlandsskolen i Holstebro skal nu undersøges nærmere.

Det fortæller formanden for Holstebro Kommunes børn- og ungeudvalg, Torben Gudiksen (R).

- Når der er bekymringer fra forældrene, tager vi det altid alvorligt, siger han til TV MIDTVEST.

Beslutningen blev onsdag taget på et møde i det byggeudvalg, der har stået for ombygningen og udvidelsen af Sønderlandsskolen. Det sker efter, at flere forældre har fortalt, at de er utrygge ved forholdene på legepladsen, der ligger på skolens tag.

Forældrene peger på, at børnene risikerer at falde flere meter ned, hvis de i kådhed skulle kravle over det hegn, der omgiver legepladsen.

- Nu laver vi en kritisk gennemgang af hele legepladsen, og samtidig vil vi lave en pædagogisk indsats over for forældre og børn for at fortælle, hvordan man skal forholde sig på legepladsen, siger Torben Gudiksen.

Trods den kritiske gennemgang er det dog langt fra sikkert, at hegnet bliver lavet større.

Læs også Legeplads i flere meters højde

Torben Gudiksen understreger i hvert fald, at det 130 centimeter høje hegn fuldt ud lever op til kravene - og mere til.

- Vi har fulgt bygningsforeskrifterne, og vi har haft professionelle folk til at rådgive os og udføre arbejdet. Så vi har fra Holstebro Kommune gjort, hvad vi skulle og endda lidt mere til. Hegnet er 10 centimeter højere, end det skal være.

- Men det vil altid være sådan, at ligegyldigt om man har et hegn på 130 centimeter, 150 centimeter eller 170 centimeter, vil der altid være nogen, der ikke synes, at det er højt nok, siger Torben Gudiksen.

 

01:04

- Vi har fulgt alle foreskrifter, siger Torben Gudiksen.

Luk video