Lokalsamfund splittet: Ja til vindmøller

Politikerne i Holstebro Byråd besluttede i dag at der skal sættes vindmøller op ved Idom-Råsted, selv om beslutningen splitter lokalsamfundet.

Udsigten til nye vindmøller har splittet lokalsamfundet Idom-Råsted igennem længere tid. 

En vindmølle-producent vil støtte lokalområdet med mere end fem millioner over de næste tyve år, hvis vindmøller kommer op. Og udsigten til de penge, har gjort borgerne i Idom varme på møllerne.

- De her midler, hvis det da bliver besluttet, de vil være med til at kunne løfte projekter og initiativer på et endnu højere plan, end vi allerede udfører projekter og initiativer i dag, siger formanden for Idom-Råsted Borgerforening.

quoteDet er selvfølgelig en ulykkelig historie. Et samfund hvor man bliver splittet på grund af møller

HC Østerby, borgmester, Holstebro

Modsat er borgerne i Råsted alt andet end begejstret ved udsigten til vindmøller i baghaven.

- Kræftens bekæmpelse er i gang med en stor undersøgelse, der bliver færdig i 2017, er netop handler om helbredskonsekvenser ved at bo tæt på vindmøller, og det så vi jo gerne at den undersøgelse blev færdig inden man bare uden videre laver kommuneplanen om og stiller møller op lige i nærheden af os, siger Claus Hilborg, der er talsmand for borgene i Råsted

Byråd sagde ja til møller

Men protesterne var ikke så høje, at kommunalpolitikerne lyttede i Holstebro.

Med 19 stemmer for og 6 imod blev det her til aften besluttet, at der skal banes vej for at møllerne kan komme op.

Borgmester HC Østerby (A) var en af dem, der stemte for.

- Fordi, vi har, i al respekt, gået alle høringssvarene igennem, og jeg ved alle byrådsmedlemmer har gransket de her hørringssvar ned til mindste detalje, og forvaltningen har gennemarbejdet dem, og der var ikke noget nyt grundlag i forhold til at vi ikke kunne godkende indstillingen. Men det er selvfølgelig en ulykkelig historie. Et samfund, hvor man bliver splittet på grund af møller, siger Holstebros borgmester HC Østerby.

Den radikale Torben Gudiksen stemte der i mod nej til møllerne.

- Efter vi havde læst alle de her høringssvar så var der næsten 60, der sagde nej til det ud af de nogle og 70 der var, og det synes jeg jo egentlig ikke, vi kan sidde overhørig i byrådet i Holstebro, siger Torben Gudiksen.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.