Lokalpolitikkerne arbejder for urørte skovområder

De danske skove vil i de kommende år gennemgå en stor forandring. Politikerne drømmer om store arealer, hvor naturen kan få lov til at passe sig selv.

 

Det kan snart være slut med nåletræer i lange, lige rækker. Orden og effektivitet er nøgleord i mange danske plantager, men det vil Holstebro Kommune gøre op med.

Lokalpolitikkerne har besluttet at indstille driften på 15 procent af den kommunale skov. Det vil sige, at 180 hektar får lov til at passe sig selv.

- Vi gør naturen rigere. Vi får flere fugle, svampe, insekter og generelt flere dyr, så oplevelsen i skoven bliver større, siger Karsten Filsø(SF), formand for Miljø og Klima, Holstebro Kommune. 

Formålet med urørt skov er biodiversitet – altså mangfoldig natur. Men den slags tager tid. Fremover vil væltede træer eksempelvis blive liggende skovbunden. Det vil således sætte gang i en positiv spiral.

- Det giver bedre muligheder for svampe, og det giver bedre muligheder for nogle bakterier, som er med til at nedbryde træet. Det giver føde for insekterne – både svampe og bakterierne. Og i insekterne er der føde til fuglene, siger Thomas Borup Svendsen, skovrider, Naturstyrelsen Vestjylland. 

Med den nye naturpakke besluttede politkkerene på Christiansborg tilbage i maj at skaffe 10.000 urørt skov.

- Man får rigtig meget for pengene. Det koster lidt, det er rigtigt. Men det er et af de steder, hvor det giver allermest mening. Det er et af steder, hvor vores naturindsats kan give det største afkast, siger Karsten Filsø.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.