Lokale indsamler tonsvis af affald: Vi skal holde naturen ren

Det er et stort projekt at få lokale kræfter i hele landet til at arbejde sammen. Men når det gælder om at holde naturen ren, kan det godt lade sig gøre.

Øldåser, cigaretskodder og alskens slags plastemballage. Det er noget af det, der bliver fundet i naturen, når 36 midt- og vestjyske foreninger i år står for at samle det affald op, der skæmmer naturen. Det sker i forbindelse med kampagnen Hold Danmark Rent.

Sidste år var Tvis Møllehave kun på ventelisten, men i år er de blevet en af de 36 foreninger, der har fået en indsamlingsrute, og på den måde er de med til at tjene lidt penge til foreningen, selvom det nu ikke er den eneste motivation.

- At komme ud i naturen og holde naturen ren. At være med til at skabe et godt klima og miljø her i Danmark. Så det er også det, der er vores formål med at være en del af Hold Danmark Rent, siger Stine Gundersen, der er sekretær for foreningen Tvis Møllehave.

quoteVi betegner os selv som en af de lokale, og som købmand vil vi jo gerne bakke op omkring lokalt liv og foreninger.

Bjørn Jacobsen, købmand, Spar Borgbjerg

Affaldsruterne er lagt i områder, hvor der normalt ikke bliver samlet skrald, og som belønning for at rengøre en rute, får en forening 3.000 kroner. De penge kommer blandt andet fra Spar.

- Vi er en del af Spar-kæden, og vi betegner os selv som en af de lokale, og som købmand vil vi jo gerne bakke op omkring lokalt liv og foreninger og alt, hver der er, siger Bjørn Jacobsen, der er den lokale købmand hos Spar i Borbjerg.

Hold Danmark Rent er, som navnet antyder, en national organisation, og det kræver derfor en vis mængde koordination og ressourcer at få det til at hænge sammen.

Heldigvis er formålet et, som rigtig mange gerne vil arbejde sammen om.

- Vi laver jo mange aktiviteter med både virksomheder, kommuner og frivillige, og i den sammenhæng kan vi simpelthen få dem alle sammen til holde hinanden i hånden, og der er ikke noget, der gør os mere glade, end når sådan et koncept lykkes, siger Anette Juul, der er projektleder ved Hold Danmark Rent.

Sidste år samlede de til sammen 23 tons affald op i forbindelse med kampagnen Hold Danmark Ren.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.