Lokal jægerformand: Det er dybt beklageligt

De midt- og vestjyske jægere tager kraftigt afstand fra selvtægt, siger deres formand.

Foto: Arkiv

Formanden for Danmarks Jægerforbund i kreds 2, Jesper Truelsen, reagerer med vrede og forargelse på nyheden om, at en 66-årig er blevet anholdt for at skyde en ulv fra en bil ved Ulfborg.

Læs også Ulv skudt ved Ulfborg: En mand anholdt

- Ulven er en fredet art, og den form for selvtægt tager vi som jægere kraftig afstand fra. Det er dybt, dybt beklageligt, siger Jesper Truelsen til tvmidtvest.dk.

Formanden frygter, at ulve-drabet vil gøre det endnu sværere at føre en saglig debat om det nye rovdyr i den danske natur. 

- Debatten bliver endnu sværere nu, hvor vi står med sådan en sag. Det er i forvejen en varm kartoffel, og nu bliver det endnu værre, siger han.

Beslaglagde våben og bil

Den 66-årige mand blev anholdt, efter at politiet mandag eftermiddag fik en anmeldelse om, at der var blevet affyret skud ved en mark cirka 13 kilometer øst for Ulfborg.

På stedet fandt politiet en ung hun-ulv, der var blevet dræbt af skud, og vidner hjalp betjentene med at finde frem til den bil, der blev set på stedet.

Ordensmagten ransagede den 66-åriges hjem og beslaglagde hans bil og flere skydevåben, som nu skal til tekniske undersøgelser. Manden nægter sig skyldig.

Læs også Sigtet for ulvedrab nægter at tale med politiet

Det vides ikke, om den 66-årige er jæger. 

- Det er heller ikke alle jægere, der er medlem af jægerforbundet, men hvis det skulle være tilfældet, skal vi naturligvis have en drøftelse om vedkommendes fremtid i forbundet, siger Jesper Truelsen.

Der har med jævne mellemrum været helt ubekræftede rygter om, at ulvemodstandere har skudt ulve i det vestjyske.

- Jeg ved, at der er gået sådanne rygter, men jeg har aldrig hørt noget som helst konkret, siger Jesper Truelsen.