Lokal dametøjsbutik sælger tøj på live-auktioner: Nu har de kunder fra hele landet

Degn TopShop i Holstebro har flyttet kunderne fra butikken og hjem bag skærmene. Det har resulteret i en masse nye kunder fra hele landet.

På Store Torv i Holstebro er døren til dametøjsforretningen Degn TopShop lukket, men inde bag de store butiksruder er der alligevel masser af aktivitet.

Indehaver Marianne Degn Vester har solgt tøj til kvinder i mere end 30 år, men det har krævet helt nye metoder at nå ud til kunderne, efter coronavirus kom til Danmark. Siden april har hun lavet live-auktioner fra butikken på Facebook, og kunderne er vilde med det.

- Det er blevet modtaget rigtig godt. Der er nærmest udsolgt hver eneste gang, og folk vender tilbage med så mange positive ting. De er med under hele eventet og sender hjerter og thumps up til os, siger Marianne Degn Vester.

Nye kunder fra nær og fjern

I Holstebro sidder Line Engell Nørby i sin sofa og venter på, at onsdagens live-auktion skal gå i gang. Hun har fulgt med i onlinesalget på Facebook flere gange, og hun nyder at kunne shoppe hjemmefra.

- Jeg er sådan en, der ikke har tid til at komme ned i byen, men her kan jeg faktisk se noget tøj, så jeg kan få købt noget. Jeg har brugt mange flere penge på tøj her, end jeg har gjort i lang tid, siger Line Engell Nørby, der til daglig arbejder som trafikplanlægger ved Herning Kommune.

Line Engell Nørby købte ikke noget på onsdagens auktionen, men dagens outfit bestående af en kjole og en hættetrøje er købt på en tidligere live-auktion.
Line Engell Nørby købte ikke noget på onsdagens auktionen, men dagens outfit bestående af en kjole og en hættetrøje er købt på en tidligere live-auktion.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Og hun er langt fra den eneste, som udnytter muligheden for at kunne købe tøj hjemmefra. Ofte rammer seertallet 500, og det er ikke kun kunder fra nabolaget, der kigger med. Live-auktionerne har givet Degn TopShop nye kunder fra hele landet.

- Det er lidt sjovt, når vi laver lives og spørger, hvor folk er fra, så kommer de lige fra Fredericia til Faxe, siger indehaver Marianne Degn Vester.

- Vi tænker ud af boksen

Til at hjælpe med at præsentere tøjet har indehaveren allieret sig med sin datter. Hun kommer kørende fra Aarhus for at fremvise varerne, og selvom mor og datter nu har lavet live-auktioner i 10 måneder, så er det stadig lige spændende hver gang.

- Men man slipper aldrig for, at der er kriller i maven, inden vi skal på. Det vil der altid være, siger Christine Degn Friis.

Siden første live-auktion i april 2020 er der kommet meget bedre styr på alt fra kameraindstillinger til lys og lyd.
Siden første live-auktion i april 2020 er der kommet meget bedre styr på alt fra kameraindstillinger til lys og lyd.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Mor og indehaver Marianne Degn Vester er glad for, at hun i samarbejde med sin datter har fundet en ny måde at holde forretningen i gang, mens detailhandlen er tvunget til at holde lukket.

- Det kan ikke nytte noget at sætte sig på bagen, drive den af eller tage i sommerhus. Så vi tænker ud af boksen, og det synes jeg faktisk, at vi er sluppet rimelig godt afsted med, siger hun.

Degn TopShop holder live-auktioner tre gange om ugen, men de arbejder på at holde endnu flere i fremtiden.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.