Livlinje for psykisk syge får lov til at fortsætte

Et populært psykiatrisk team udløber til årsskiftet, men ordningen gøre nu permanent.

Psykisk syge har de sidste tre år kunnet få hjælp fra et ambulant team, så flere har kunnet undgå indlæggelse. Det team får lov at fortsætte, er det nu besluttet, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det har været en rigtig god ordning, for det har været den sidste livlinje, som psykisk syge har kunnet gribe fat i for at undgå at blive indlagt, siger Keld S. Laursen, som er formand for de pårørende i Bedre Psykiatri.

Ordningen er finansieret af Folketinget via satspuljen, og finansieringen udløber til årsskiftet. Der er dog udsigt til, at ordningen fortsætter i 2018, selv om finansieringen endnu ikke er helt på plads.

- Der er en mulighed for, at støtten fra satspuljen bliver forlænget. Ellers må vi enten finansiere det inden for vores budget - eller bruge af en pulje på ti millioner kroner, som vi har indenfor psykiatrien, lyder det fra Gert Pilgaard, der er direktør for psykiatri og social i Region Midtjylland.

Behovet for Akut Ambulant Team er ikke blevet mindre efter de psykiatriske sengepladser i Holstebro lukkede i januar. Efter lukningen af de pyskiatriske sengepladser har regionen og de tre kommuner besluttet at forstærke den ambulante psykiatriske behandling under titlen "Psykiatrien i Nordvest". 

- Vi er i gang med at beskrive den indsats, der skal leveres til borgerne, siger Anette Holm, som er socialchef i Holstebro Kommune og med i arbejdsgruppen.

Projektet får hjemsted i det nye Center for Sundhed, som snart står færdigt i Holstebro.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.