Liv i gågaden er vigtigt for Holstebro

Nu skal der gøres noget ved Holstebro Midtby, og det tager borgerne imod med begejstring.

Fyldte butikker er vigtige for livet i en handelsby.
Fyldte butikker er vigtige for livet i en handelsby.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Fremtiden for midtbyen i Holstebro skal tegnes af Team Vandkunsten fra København, og i dag var det så muligt for byens borgere at stille spørgsmål til borgmesteren, Team Vandkunsten og direktøren for Holstebro Udvikling. 

Et af de emner der var på plakaten, da borgerne mødtes med H.C. Østerby, Team Vandkunsten og direktør Jesper Larsen i et tomt butikslokale i gågaden, var netop tomme butikker.

En af de ting der er rigtig vigtige, når det kommer til at holde liv i en midtby, er netop at undgå for mange tomme butiksruder.

- Detailhandlen har det svært i de her år. Ikke mindst på grund af nethandlen. Og derfor mener jeg, at det er en fælles opgave. Det gælder de butikshavende, de handlende og kommunen - vi skal løse den her opgave i fællesskab, siger Holstebros borgmester, H.C. Østerby.

- Det at gøre en midtby levende, kræver mange flere tiltag end tidligere, hvor selve butikkerne kunne trække folk til byen, siger Jesper Larsen, der er formand for Holstebro Udvikling. 

Borgere er glade for initiativet

Blandt byens borgere er det da også populært, at man nu vil gøre en indsats for at bevare gågaden, som man bedst kender den - fuld af liv. 

- Det emmer af hygge og liv. Ellers tror jeg, at en by hurtigt kan dø hen, fordi folk hellere bare vil blive hjemme, siger Pernille Nielsen. 

- Man kommer ud og møder folk, og man oplever byens liv. Det giver et helt andet fællesskab, end hvis man bare sidder derhjemme, siger Kasper Laugesen. 

For Jan Hein, der deltog i mødet med de tre aktører, er det også vigtigt, at der er noget for folk i alle aldre. 

- Når man går ned gennem gågaden, og der er tomme butikker, så føles det næsten som en spøgelsesby, hvor det før var en by med rigtig meget liv, siger Lone Kjær Hein.

Gågaden er vigtig

Det at holde liv i midtbyen er da også noget, der bliver prioriteret i Holstebro.

- Det er altafgørende for en by som Holstebro, at man har en velfungerende gågade og butiksliv, siger H.C. Østerby.

- Holstebro har en fantastisk gågade, og den må vi værne om. Men vi må erkende, at butikkerne ikke kan trække læsset alene, der skal andre aktiviteter til, siger direktør for Holstebro Udvikling, Jesper Larsen.