Legeplads i flere meters højde

Sønderlandsskolen i Holstebro har udnyttet skolens tag til legeplads. Men hegnet omkring legepladsen er for lavt, mener flere forældre.

Skoleleder på Sønderlandsskolen i Holstebro, Maria Braae, siger, at både elever og forældre har fået besked om, hvordan reglerne er i forhold til hegnet på skolens legeplads.

Efter tre år med renovering, genåbnede Sønderlandsskolen i Holstebro sidste mandag. Helt nye lokaler og en helt ny legeplads - en højtbeliggende en af slagsen, på toppen af skolens tag. Men hegnet omkring legepladsen er for farligt. Det mener flere forældre.

Umiddelbart virker hegnet ikke særligt højt. Det virker som om, det er meget nemt at komme om på den anden side af det.

Anne-Marie Kofoed, Holstebro.

- Umiddelbart virker hegnet ikke særligt højt. Det virker som om, det er meget nemt at komme om på den anden side. Der kan godt være nogen børn, der er eventyrlystne, og som gerne vil om på den anden side. Der er jo nogle børn, der godt kan lidt at udfordre hinanden lidt, siger Anne-Marie Kofoed, som har børn på Sønderlandsskolen.

Arkitekterne bag skolebyggeriet har udnyttet skolens tag, så eleverne kan få en god legeplads, selvom de går i skole midt inde i byen.

- Det er jo noget af det, der gør skolen helt særlig. At selvom vi ligger inde i midtbyen, så har vi alligevel mulighed for at have et relativt stort udeområde. Jeg synes, vi har fået et rigtig dejligt område, hvor børnene i frikvarterene kan lege og spille bold inde i vores boldbur, siger Maria Braae, Skoleder på Sønderlandsskolen.

Der er flere meter op til taget, hvor legepladsen er.

Kommunen indkalder til møde

Efter flere henvendelser fra bekymrede forældre, har formanden for Børne- og Ungeudvalget i Holstebro Kommune nu indkaldt til møde om den omdiskuterede legeplads på toppen. Han sidder selv som formand for den styregruppe, som har stået bag byggeriet af Sønderlandsskolen.

- Jeg har hørt, at der er udtrykt bekymring for, at hegnet er for lavt. Derfor har jeg i morgen indkaldt til møde i byggeudvalget, siger Torben Gudiksen, Formand, Børn- og Ungeudvalget, Holstebro Kommune.

Hegnet rundt om legepladsen på Sønderlandsskolen er 130 centimeter. Minumimskravet for sådan et hegn er 120 centimeter.

Med til mødet er forskellige fagfolk, blandt andet arkitekterne bag byggeriet. Torben Gudiksen forventer, at de kan fortælle, om hegnet reelt er farligt.

- Jeg går stærkt ud fra, at vi har bygget efter forskrifterne, som de skal være. Men der er selvfølgelig også det i det, om vi kan skabe yderligere sikkerhed for forældre og børn på Sønderlandsskolen. Børnenes sikkerhed kommer før alt andet, siger Torben Gudiksen, Formand, Børn- og Ungeudvalget, Holstebro Kommune.

Skoleleder: Vi lærer børnene at holde sig fra hegnet

Skolelederen på Sønderlandsskolen, Maria Braae , mener ikke, der er grund til bekymring. Hun er overbevist om, at skolen nok skal kunne forklare eleverne, at de skal blive på toppen af bygningen og ikke udfordre skæbnen ved for eksempel at kravle på hegnet.

- Vi har fået den her nye skole med legeplads på taget, og det er den opgave, vi skal forholde os til. Vi har været meget tydlige overfor børnen i forhold til, hvordan de skal bruge legepladsen.Vi har fortalt børnene, at der, hvor der er hegn, det skal man naturligvis holde sig fra. For det er jo åbenlys farligt, hvis man prøver at komme over hegnet og falder ud. Vi har forholdt os til de rammer, vi er i nu, siger Maria Braae, Skoleder på Sønderlandsskolen.

00:19

Debatten om skolehegnet har sat tankerne i gang hos Maria Braae, som er skoleleder på Sønderlandsskolen i Holstebro. 

Luk video

Selvom formanden for Børne- og Ungeudvalget i kommunen lytter til forældrenes opråb, så er heller ikke han bekymret på nuværende tidspunkt.

Vi har fortalt børnene, at der, hvor der er hegn, det skal man naturligvis holde sig fra. For det er jo åbenlys farligt (...)

Maria Braae, Skoleder på Sønderlandsskolen

- Jeg er ikke bekymret lige her og nu. Jeg har selv været på skolen sammen med udvalget for børne og unge. Men før jeg udtaler mig yderligere i den her sag, vil jeg gerne have undersøgt, om vi har bygget efter forskrifterne. Og hvis vi har det, jamen så har jeg ikke nogen grund til at være bekymret, siger Torben Gudiksen, Formand, Børn- og Ungeudvalget, Holstebro Kommune.

Selvom skoleleder Maria Braae er overbevist om, at skolen sagtens kan klare opgaven med at holde de mange elever indenfor skolens hegn, så sætter de bekymrede miner hos forældrene gang i hendes tanker.

- Det er klart, at når der kommer forældrehenvendeler, så betyder det også, at jeg reflekterer over, hvad det er, der har sat gang i den her bekymring hos forældrene. Og det er klart, at den refleksion vil jeg bringe videre til mit bagland, så vi sammen kan se, om der er noget, der skal gøres anderledes.