Lastbiler i pendulfart: Nu skal motorvej asfalteres

Forår og plusgrader betyder, at lastbilerne fra denne uge kører i pendulfart med asfalt til de sidste syv kilometer motorvej ved Holstebro.

Asfaltarbejdet på de sidste syv kilometer af Holstebro-motorvejen er nu i gang. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

De seneste uger har entreprenørerne arbejdet på højtryk for at gøre underlaget klar til asfalt på de sidste syv kilometer motorvej mellem Tvis og Måbjerg. I dag begynder lastbilerne at køre med varm asfalt i pendulfart mellem asfaltfabrikken og den sidste del af motorvejen som skal være klar til åbningsfesten d. 29. september i år. 

- Det går planmæssigt fremad. Det er selvfølgelig et vejrafhængigt arbejde, vi laver, men vi regner med at være færdig til tiden, siger Jørgen Brock, der er entrepriseleder i Vejdirektoratet.

Der skal rigtig meget asfalt til syv kilometer motorvej. Jørgen Brock regner med, at lastbilerne vil køre stort set uafbrudt de næste to-tre måneder.

Læs også Inden motorvejen kan åbne: - Der er et godt stykke arbejde endnu

- Der er rigtig meget forberedende arbejde, men det er klart, at når vi lægger asfalt på, så er det et synligt bevis på, at nu er der ved at være en motorvej, så det er helt klart en milepæl på byggepladsen, siger han.

Og grundlaget for asfalten er alfa og omega for en vej, der når den står færdig om fem måneder, dagligt vil blive belastet af tusindvis af biler. For eksempel skal hver side af motorvejen hælde 2,5 centimeter per meter, så vandet kan løbe væk fra asfalten, når det regner.

Og der er stadig en del arbejde tilbage, inden motorvejen er klar til indvielsen.

- Vi mangler stadig striber, autoværn, skilte og vildthegn, så der er mange små opgaver endnu, siger Jørgen Brock.

Læs også Sidste del af Holstebromotorvejen indvies til september

00:41

Entrepriseleder i Vejdirektoratet, Jørgen Brock, fortæller om asfaltarbejdet på de sidste syv kilometer af den nye Holstebro-motorvej.

Luk video