Lange fængselsdomme i Handbjerg-sag

Retten i Holstebro har netop besluttet hvilken dom de tre personer, der tidligere i dag blev dømt for drabet på Knud Ole Johansen skal have. Hårdeste straf er på otte år.

Statsadvokaten havde krævet otte års fængsel til 38-årige Brian Bøgild Poulsen, da det ifølge anklageren var ham, der var hovedmanden til det voldelige overfald, der førte til Knud Ole Johansens død for et år siden. Det krav lyttede retten til i dag, da straffen blev udmålt i retten i Holstebro. Brian Bøgild Poulsen fik fængsel i otte år, men de to andre, der også er kendt skyldige i sagen fik mildere domme.

20-årige Tania Pedersen fik seks års fængsel, mens 27-årige Jesper Christensen kunne nøjes med to års fængsel. Begge straffe var et år mindre, end anklageren havde krævet. Alle tre dømte har endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen.

- Min klient er meget ked af dommen og havde håbet på noget andet. Jeg mener, at straffen skulle have været betydelig lavere end de seks år, forklarer Bjarne Vium, der er forsvarer for den 20-årige kvinde.

Han vil nu sammen med sin klient bruge de næste 14 dage på at gennemlæse dommen og overveje, om de skal anke sagen. Til gengæld har Brian Bøgild Poulsen ifølge hans søster valgt, at han vil anke sin dom på otte års fængsel.