Landmand fik ubehagelig overraskelse, da han skulle hente et læs halm

Både politiet og landmand Erling Præstholm mener, at der var tale om en påsat brand på en rasteplads uden for Holstebro.

Erling Præstholm fra Nr. Felding ved Holstebro fik sig noget af en overraskelse, da han tirsdag formiddag ville hente en vogn med halm og ensilage på en rasteplads uden for Holstebro.

Den økologiske landmand havde efterladt vognen på en rasteplads ved Ringvejen, fordi der var problemer med det ene hjul, da han mandag skulle køre halmen og ensilagen hjem.

- Her til morgen sad vi faktisk og talte om, at det ville være træls, hvis nogen havde snuppet de bånd, der var spændt rundt om læsset. Det kunne man måske godt forestille sig som en slags drengestreger, fortæller han.

Det skulle dog vise sig at være langt mere alvorligt.

I løbet af natten blev der meldt om en kraftig brand i halmen og ensilagen, og både politiet og Erling Præstholm vurderer, at der var tale om en påsat brand. 

- Jeg blev simpelthen så chokeret over, at nogen kunne komme i tanke om det. Man kunne se, at plastikken om ensilageballerne var skåret op, og at der derefter var sat ild til halmen, der lå ovenpå ensilagen, siger han.

Brand i læs med halm og ensilage
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Brandfolkene spredte halmen ud over det meste af rastepladsen for at komme til at slukke branden, og Præstholm siger, at han selv vil rydde op på stedet. Han regner dog med, at halmen og ensilagen er så ødelagt, at det meste må kasseres.

- Det var åbenbart dumt at lade vognen stå. Men jeg havde godt nok ikke fantasi til, at den ikke kunne stå i fred på en rasteplads her uden for byen, siger han.