Landmænd er skyld i slagterilukninger

Danske landmænd bør vise social ansvarlighed, mener NNF

Smaa-grise.jpg

Lukningerne af Danish Crowns fabrikker kunne være undgået. Det mener i hvert fald næstformanden i fødevareforbundet NNF, Jens Peter Bostrup. Ifølge ham mister danske slagteriarbejdere deres job, fordi svineproducenterne sender deres svin til slagtning i Tyskland.

- Hvis ikke de danske landmænd begynder at udvise social ansvarlighed i forhold til de danske medarbejdere og i forhold til udnyttelse af billig arbejdskraft i udlandet, så graver de deres egen grav, siger Jens Peter Bostrup til Landbrugsavisen.

Svineproducenterne derimod mener ikke, der er andet at gøre, end at sende svinene til slagtning i udlandet.

- Det er forfejlet at sige, at vi bare skulle holde fast og få slagtet svinene i Danmark, siger formand for Danske Svineproducenter Torben Poulsen til TV/MIDT-VEST. Vi kæmper lige nu en overlevelseskamp, og landbrugets folk er presset så hårdt, at vi er nødt til at sende grisene til udlandet for overhovedet at få penge til lønninger herhjemme.

Torben Poulsen foreslog ved årsskiftet, at slagteriarbejderne skulle gå med til lønsænkninger, så omkostningerne kunne bringes ned. Det afviste både NNF og Slagteriernes Arbejdsgiverforening.

- Slagteriarbejderne har sagt, at lønnen ikke kan kigges på, så må vi tage konsekvenserne, mener Torben Poulsen. Hvis vi ikke kigger på omkostningerne, så er det ikke den sidste slagterilukning, vi har set, slutter han.

Se mere om forslaget om at gå ned i løn i dette indslag:

Slagteriarbejderne skal ned i løn