Lærere er i tidspres

4 ud af 10 lærere i Struer, Lemvig og Holstebro Kommune føler ikke de kan ikke løse mængden af opgaver tilfredsstillende. Det viser en ny undersøgelse lavet af Vestjysk Lærerforening

De vestjyske lærere har svært ved at nå det hele. Det viser en undersøgelse foretaget blandt lærere Holstebro, Struer og Lemvig Kommune.

På spørgsmålet om, hvordan lærerne vurderer mulighederne for at kunne løse mængden af opgaver tilfredsstillende under de nye arbejdstidsregler, er svaret langt fra opløftende. Her svarer 40 procent af de adspurgte lærere i Holstebro Kommune, "at det slet ikke kan lade sig gøre."

"Vi sagde det jo"

I Struer er resultatet af samme spørgsmål helt oppe på 45 procent.

- Jeg har det rigtig skidt med det her resultat, men det overrasker mig slet ikke. Vi sagde fra start af, at den her arbejdstidsaftale ikke hang sammen. Men der var ingen, der lyttede, forklarer kredsformanden for Vestjysk Lærerforening, Torben Voss.

På Rolf Krake Skole i Holstebro bekræfter lærernes tillidsmand, at den nye arbejdstidsaftale vanskeliggør forholdene for lærerne. Og han bakkes op af lærer Nanna Simonsen:

- Det er svært for eksempel at indhente noget, hvis man først er kommet bagud med noget. Kommer der pludselig et møde ind, så tager det i hvert fald et par dage, før man er nået tilbage på niveau, siger hun.

Nanna Simonsen og flere af hendes kollegaer oplever, at det direkte spiller ind på undervisningen.

- Det gør jo, at der nogle gange er undervisning, der ikke er blevet gennemtænkt og måske nogle opgaver, der egentlig skulle have været valgt fra, men som ikke blir' det.

For tidligt at evaluere

Vestjysk Lærerforening vil have politikerne på banen. De må ikke side undersøgelsens resultater overhørig, mener de. Men hos formand for børn- og ungeudvalget i Holstebro Kommune, Torben Gudiksen (R), er undersøgelsens resultater ikke rystende.

- Jeg synes, det er meget tidligt at lave en evaluering, og selve tallene kunne selvfølgelig være bedre. Men jeg vil nok sige, at med alle de ændringer, der har været, så er det nok de tal, man kan forvente, siger Torben Gudiksen, som mener, at man skal give reformen mere tid. Samtidig peger han på, at der er flere millioner på vej til kommunens skoler.

- Vi har fundet 11 millioner kroner i Holstebro Kommune, som vi putter ind i skolernes budget i 2015. Det skulle jo gerne løse nogle af de problemer, de står overfor, siger han.