Læger havde spået at Emilie aldrig ville løfte tungt - Nu udvider hun sit fitnesscenter

Som 13-årig fik Emilie Vith Hansen besked om, at hun skulle undgå et arbejde, hvor hun var fysisk aktiv. Nu rykker hun og hendes fitnesscenter til større omgivelser.

2:19
Emilie Vith Hansens diagnose havde fået lægerne til at spå, at hun aldrig ville få et fysisk krævende job.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Emilie Vith Hansen elsker at træne og bruge sin krop. Faktisk er hun så vild med det, at hun for en lille håndfuld år siden valgte at gå all-in på tilværelsen som personlig træner med egne lokaler.

Men den 150 kvadratmeter store garage på Godthåbsvej i Holstebro, hvor hendes træningscenter Box Vith har ligget indtil nu, er blevet for lille. Derfor er hun nu i gang med at flytte vægte og maskiner til hendes nye center på Nybovej, der er næsten 10 gange større.

- Jeg havde ikke lige tænkt, at vi skulle i så store lokaler lige nu. Det er måske lidt sindssygt, det vi har gjort, men det skal vi simpelthen nu, siger den 26-årige indehaver.

Efter planen åbner centret i de nye lokaler 6. februar.

Ville modbevise lægernes dom

Når man hører om Emilie Vith Hansens vej til at blive selvstændig i fitnessbranchen, er det dog langt fra udvidelsen af hendes virksomhed, der er den største overraskelse. 

Hun lider nemlig af sygdommen neurofibromatosis type 2, der giver knuder på nervebanerne, som kan føre til alvorlige nedsættelse af kroppens funktioner.

Derfor er hun også blevet opereret flere gange, og allerede som 13-årig gav lægerne hende en nedslående besked.

- De sagde: ”Du kommer ikke til at kunne løbe igen. Du kan lige så godt droppe at have et arbejde, hvor du skal være fysisk aktiv,” fortæller den unge iværksætter.

Emilie Vith Hansens ville ikke høre tale om lægernes dystre udsigter, og der besluttede hun sig for at modbevise deres forudsigelse, og med den rette portion træning, kost og stædighed er det lykkes.

- Jeg har lært min krop at kende og ved, hvor mine begrænsninger går. Jeg synes jo ikke, det er korrekt, at jeg har fået at vide, jeg ikke kan løfte tungt, når jeg i dag dødløfter 130 kg og kan løbe otte kilometer.

- Jeg håber ikke, der er andre, der har fået sat sådan en begrænsning af andre, for det gør, at man måske hurtigere synker hen, siger hun.

Træning skal være socialt

Hun håber, at hun med sit nye og større træningscenter kan give endnu flere mennesker succesoplevelser med motion.

- Drømmen er, at jeg gerne vil hjælpe så mange som overhovedet muligt. At få nogle til at opdage, at træning kan være sjovt, og at det ikke bare er en sur pligt, men at man kan have et fedt fællesskab omkring det, siger Emilie Vith Hansen

Derfor er det også en del af missionen med Box Vith at få folk til at tage høretelefonerne ud og være sociale, når de kommer for at træne.

- Man går ikke bare i sin egen verden her. Man har faktisk et fællesskab, hvor man bliver én stor familie, siger centerindehaveren.

Den primære målgruppe er 25+ og udover personlig træning og holdtræning, tilbyder Box Vith også bootcamps og fysioterapi.