Kvinderne fra Holstebro Håndbold er herrer i eget hus

Coronakrisen betød, at TTH Håndbold blev nødt til at splitte kvinde- og herreholdet, og nu klarer damerne sig selv under navnet Holstebro Håndbold.

Det er bare få måneder siden, at nedgang i indtægter tvang Team Tvis Holstebro til at stoppe samarbejdet med deres kvindehold, hvis elitehåndbolden skulle overleve.

I 20 år har der været samarbejde, men nu er det slut, og damerne skal klare sig selv.

- I starten tror jeg, alle syntes, at det var lidt turbulent. Det skete så pludseligt, og da corona ramte, blev vi spredt rundt omkring i hele Danmark. Så lige da det skete, stod vi med mange spørgsmål om, hvad der egentlig kommer til at ske i fremtiden, fortæller Camilla Pytlick, der er holdets playmaker.

Hun vil gerne give en kæmpe ros til den nye klub, der har gjort overgangen rigtig nem.

Målsætningen er overlevelse

I dag spiller Holstebro Håndbold mod Nykøbing Falster, og inden kampen har de blot to point efter seks kampe.

- Vi er på tavlen, og vores målsætning om at blive i ligaen, det afviger vi ikke fra indtil videre, og jeg mener vi er stærke nok til at klare det, siger Bjarne Jakobsen, der er direktør i klubben.

Han fortæller, at de starter med et beskedent mål, da han mener, at det derved bliver lettere at få succesen til at blomstre i klubben.

- Det har været benhårdt arbejde. Der har været mange ting, vi skulle tage hensyn til, og der var også mange ting, vi sådan lidt hovsa fandt ud af, at vi også skulle have styr på. Generelt set synes jeg, vi har formået at holde skruen i vandet og komme godt ud af krisen med de bump, der er på vejen, siger han.

Om der kom flere point på tavlen i dag, kan du se i indslaget herunder.

Indslag fra udsendelsen 11. oktober 2020: Ditte Vind blev velfortjent kampens spiller med 20 redninger i målet.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.