Kvinde søgte efter rigtige venner - På Facebook

Da en kvinde flyttede fra Karup til Holstebro, rykkede hun samtidig væk fra hele sit netværk. Men så fik hun en idé til at få venner i Holstebro.

Mette Nyholm er nu ofte ude med mennesker, som hun har lavet aftaler med på Facebook. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Facebook er normalt et medie, som vi bruger til at holde kontakt med mennesker, som vi kender i forvejen. Men Mette Nyholm bruger det til noget andet. 

Da Mette Nyholm flyttede fra Karup til Holstebro, kendte hun ingen i sin nye by. Derfor oprettede hun et opslag i Facebook-gruppen 'Ting Til Salg I Holstebro', som i løbet af et par dage nåede flere hundrede interaktioner. I det opslag spurgte hun, om nogen kunne være interesseret i at mødes. 

- Jeg manglede at være en del af et fællesskab, siger Mette Nyholm. 

Når man flytter til en ny by, kan det være hårdt. For Mette Nyholm var det svært, fordi hendes børn var på efterskole, og hendes kæreste bor i en anden by. Derfor var hun helt alene i huset. 

- Det kan godt være nogle lange dage at gå hjemme fra morgen til aften mutters alene. Dem man hilser på i løbet af en dag er, når man er ovre ved købmanden, så siger man hej til kassedamen. Det er bare lidt ensomt, siger handicaphjælperen. 

Hun har nu startet en Facebook-gruppe, som netop handler om at skabe et socialt netværk i Holstebro for mennesker i 40-50-års alderen. Den kan findes hér. 

04:23 Luk video