Kvinde kørte spritkørsel og forsøgte at stjæle betjents pistol – nu er hun fængslet

En 42-årig kvinde blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro sigtet for at have forsøgt at stjæle en pistol fra en betjent i detentionen.

Kvinden havde en promille på 2,0 (arkivfoto)
Kvinden havde en promille på 2,0 (arkivfoto)
Foto: Flemming Christensen

Det, der begyndte som en relativt lille sag om spirituskørsel, endte som en meget alvorlig forbrydelse for en 42-årig mor til to.

En forbrydelse, som hun tirsdag eftermiddag af Retten i Holstebro er blevet varetægtsfængslet i fire uger for.

Efter anholdelsen for spirituskørsel, hvor kvinden med en promille på 2,0 kørte fast på en mark, forsøgte hun nemlig at stjæle en af betjentenes pistol i detentionen.

- Derfor bliver hun i stedet sigtet for overtrædelse af våbenlovens paragraf 192a, som er forsøg på at sætte sig i besiddelse af et skydevåben, siger anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Linette Lysgaard til TV MIDTVEST.

Forsøget mislykkedes, men anklageren er slet ikke i tvivl om, at retten i dag gjorde det rigtige ved at følge hendes begæring om varetægtsfængsling af kvinden i fire uger.

- Hun er allerede anholdt, da hun begår forbrydelsen, hvilket er en skærpende omstændighed, så i min optik er der ingen tvivl om, at hun ikke kan være på fri fod, siger Linette Lysgaard.

Det er kvinden og hendes advokat dog ikke enige om, og derfor vil de nu have Landsretten til at vurdere, om grundlaget for varetægtsfængslingen holder.