Kunderne overtog butikken så personalet kunne holde julefrokost

De unge mennesker i butikken skal da også have lov til at holde en julefrokost, lød det fra afløserne i købmandsbutikken i Tvis.

May-Britt Kjeldsen og Kim Rasmussen tog tjansen som købmænd i Tvis, så personalet kunne feste. Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

I den lille by Tvis ved Holstebro er de glade for deres købmandsbutik.

Derfor var flere af kunderne også klar til at give en hånd med, da butikken skulle holde julefrokost lørdag aften.

Kunderne overtog simpelthen butikken, så personalet kunne få lov til at feste og sove længe dagen derpå.

- De unge mennesker i butikken fortjener da også at få en julefrokost som alle andre. De har bare ikke mulighed for at lukke butikken, så jeg står gerne tidligt op for at hjælpe, når det kun er en enkelt gang, sagde en af de midlertidige købmænd, May-Britt Kjeldsen.

Hun havde tjansen søndag formiddag sammen med Kim Rasmussen, og de fortæller, at kunderne tog godt imod det nye personale. 

Det må gerne blive en tradition, siger butikschef Kenneth Johansen. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST"

- Selv om der har været lidt kø, har de taget det med smil. Vi har nok lavet et par småfejl, men det er, hvad der sker, siger de.

Søndag formiddag dukkede butikschef Kenneth Johansen op for at afløse - stadig en smule træt efter aftenens julefrokost. 

- Jeg kunne godt have haft det bedre, lød det fra butikschefen, som til gengæld havde masser af roser til afløserne.

- Det er superfedt, at de lokale trådte til, så vi havde mulighed for at holde julefrokost. Man kunne håbe, at det blev en tradition. Det er sindssygt lækkert, at de støtter op om en lille købmandsbutik, sagde Kenneth Johansen.

01:01

Se interview med May-Britt Kjeldsen og butikschef Kenneth Johansen her. Video: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Luk video
01:48 Luk video