Kultur på Recept til stressramte i Holstebro

Snart kan stress-, angst- og depressionsramte borgere i Holstebro få museumsbesøg på kommunens regning.

Fælleslæsning, naturoplevelser og en tur på museum på kommunens regning. Det er fremtiden for den del af Holstebro kommunes borgere, der lider af stress, angst og depression.

Holstebro Kommune har netop besluttet at søsætte projektet ”Kultur på Recept”, hvis primære formål er at sikre et socialt fællesskab blandt sygdomsramte borgere.

- Netop manglen på et socialt fællesskab er ofte én af stenene på vejen tilbage til studielivet og arbejdsmarkedet, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Jens Kristian Hedegaard(V).

Kultur og sundhed hænger sammen

”Kultur på Recept” er et landsdækkende projekt og findes allerede i Aalborg, Silkeborg, Vordingborg og Nyborg Kommune. De fire kommuner har alle fået økonomisk støtte af Sundhedsstyrelsen.

Nu vil Holstebro Kommune altså etablere et lignende projekt, selvom pengene skal findes i kommunekassen.

- Spørgsmålet er ikke, om kulturen kan bruges mere aktivt, men hvordan vi kan bruge den til at højne den generelle trivsel for kommunens borgere. Vi vil nu undersøge, hvilken effekt kulturen kan skabe på sundhedsområdet i stedet for kun at fokusere på det, der ikke er godt for os som mennesker, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Leif Brøgger(V).

"Kultur på Recept" træder i kraft d. 1. januar 2017.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.