Kronisk syge tvinges til lang omvej

Nyrepatienter og andre kronisk syge risikerer en lang hjemtransport, fordi de skal transporteres sammen med almindelige passagerer.

Kronisk syge patienter i Region Midtjylland bliver ofte tvunget ud på en lang omvej, når de skal transporteres hjem efter behandling på sygehuset.

Det gælder blandt andre nyrepatienten Kaj Rosenkvist fra Thyborøn, som fire gange om ugen er i dialyse på Regionshospitalet i Holstebro.

Transporten foregår i en flextaxa, og Rosenkvist har flere gange oplevet, at hjemtransporten bliver ekstra lang, fordi taxaen medbringer andre passagerer. En gang måtte han for eksempel en tur over Thyholm, inden turen gik mod Thyborøn. Og specielt hjemturen er et problem.

- Mange af vi nyrepatienter er virkelig dårlige, når vi er færdige med dialysen, forklarer Kaj Rosenkvist.

Han fortæller, at problemet er blevet større i takt med, at kommunerne har nedlagt flere busruter i de små samfund. Det betyder, at flere almindelige passagerer skal transporteres sammen med de syge.

- Det kan være damer, der skal til frisøren, eller nogen der skal ud og købe ind, fortæller Kaj Rosenkvist.

Formanden for sundhedsudvalget i Region Midtjylland, Jørgen Nørby (V), kan godt forstå, at Rosenkvist er ked af de lange transport.

- Det er ikke i orden. Og det er det heller ikke, at meget syge patienter sidder sammen med folk, der har været på indkøb, siger han.

Nørby lover, at han nu vil undersøge sagen nærmere.

- Er der nogen ting, vi skal have lavet om. Og er kriterierne forkerte?

Kronisk syge er tvunget til timelange omveje, når de skal til behandling flere dage om ugen på sygehuse

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.