To kristne friskoler til elever: Ingen sex før ægteskabet

Det er ikke kun muslimske privatskoler, der rådgiver sine elever efter religion. To kristne friskoler, som Radio24syv har talt med, gør det samme.

To kristne friskoler rådgiver sine elever efter det kristne ideal om, at man ikke bør have sex før ægteskabet. Det fortæller de til Radio24syv. Det drejer sig om Aulum Kristne Friskole i Vestjylland og Davidsskolen på Bornholm.
    
Friskolerne påpeger dog, at de kun rådgiver efter den kristne tro, hvis de bliver spurgt direkte af eleverne. De ønsker ikke at udtale sig yderligere, siger de til Radio24syv.
    
Udmeldingen kommer efter at Radio24syv i mandags kunne fortælle om den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro i København, der rådgiver sine elever til at holde sig fra at indgå i kæresteforhold før ægteskabet. I kølvandet på den sag ringede Radio24syv til en lang række kristne friskoler for at høre, om den samme form for rådgivning gjorde sig gældende her. Ingen af de adspurgte skoler rådgiver dog, ifølge dem selv, om at eleverne ikke bør have kærester.
    
Lars Aslan Rasmussen, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne i København og kommende folketingsmedlem for partiet, finder sammenblandingen mellem skole og religion problematisk:
    
- Jeg synes, man skal holde sin religiøse baggrund for sig selv, når man taler med elever - uanset hvilken skole det er. Det er sådan set okay med mig, at de her skoler findes. Jeg har bare et problem med, at det er det offentlige, der skal finansiere det, siger han til Radio24syv.
    
Trods sin kritik af den religiøse rådgivning på de kristne friskoler, ønsker Lars Aslan ikke at tage pengene fra de to omtalte kristne friskoler. I sagen om den muslimske friskole Iqra luftede han ellers muligheden for netop dette.
    
Men den sag er i hans øjne mere kritisabel, fordi der blev rådgivet imod at have kærester og ikke "kun" imod sex før ægteskabet.
    
- Helt generelt mener jeg, at man skal adskille stat og kirke - og man skal heller ikke pådutte sine børn alle mulige religiøse ting, det burde de selv få lov til at finde ud af. Derfor synes jeg overordnet, at vi bør tage en kritisk diskussion om, hvorvidt staten skal finansiere de her friskoler, der rådgiver efter religion, og i så fald hvor meget de skal støttes med, siger Lars Aslan Rasmussen til Radio24syv.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.