Kristian vil erstatte konkursramte Rock i Holstebro: Jeg kan allerede fornemme det

Selvom festivalen Rock i Holstebro er gået konkurs, er der stadig håb for musikelskere i området.

- Thy har Alive Festival. Skive har Skive Festival. Harboøre har Haze over Haarum. Og sådan kan man blive ved. Det kan ikke passe, vi i Holstebro ikke kan have vores helt egen festival.

Sådan skrev Kristian Korsgaard Andersen fra Holstebro Events på sin Facebook-profil, da det i sidste uge blev officielt, at festivalen Rock i Holstebro var gået konkurs.

Konkursbegæringen skyldes, at to ud af festivalens 35 kreditorer stoppede samarbejdet. Derfor var Kulturforeningen Rock i Holstebro nødt til at kaste håndklædet i ringen. Men konkursen skaber altså plads til nye aktører på festivalmarkedet.

- Det er jo sørgeligt, men på samme måde er det en mulighed for at forny og skabe en musikfestival, forklarer Kristian Korsgaard Andersen. Han er formand for foreningen Holstebro Events, der har planer om at så frøene til en helt ny festival i Holstebro.

- Det handler om de små oplevelser

Holstebro Events er en forening med primært unge mennesker fra Holstebro og omegn. Foreningen har tidligere fået stablet diverse begivenheder på benene, mest kendt er Street Food Festivalen med 15.000 gæster.

quoteJeg kan allerede fornemme, hvordan man kan smide lidt flis ud her og lave en super cool øl- og vinbar

Kristian Korsgaard Andersen, formand, Holstebro Events

- Vi er anderledes fra de andre festivalarrangører. Vi vil gerne skabe en masse små oplevelser, som i sidste ende kan give en stor helhedsoplevelse, siger formanden, der er uddannet som oplevelsesdesigner.

Kristian Korsgaard Andersen fra Holstebro Events har været i kontakt med Jørn Bruun, der er formand for Rock i Holstebro og er generelt åben for et samarbejde med den tidligere arrangør.

- Jeg kan allerede fornemme, hvordan man kan smide lidt flis ud her og lave en super cool øl- og vinbar, siger Kristian Korsgaard Andersen mens han står og kigger udover det grønne område ved Lystanlægget i Holstebro, der kan rumme 4000-5000 publikummer.

Musik for alle aldre

- Omgivelserne hernede er i mine øjne helt ideelle. Der er så mange muligheder for at skabe små hyggekroge og rum.

Festivalen skal være bred og trække folk til langtvejs fra. 

- Jeg har ikke lyst til at nævne nogle navne for dig, men de har navne skal være nogle, der kan trække mange tusinde mennesker til Holstebro, siger Kristian Korsgaard Andersen og fortsætter:

- Vi håber, at vi kan skabe noget stort og tilbagevendende for alle aldre. Det er både for de unge på 18 år, for dem på 35 år og også for dem, der er 50-55 år.

Holstebro Events håber, at de kan være klar med den nye festival i 2021.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.