Kristian Jensen: Motorvejshuller lukkes tidligst i 2020

Finansminister Kristian Jensen afviser at der kan blive råd til at lukke hullerne i Herningmotorvejen før år 2020.

herning_motorvej2.jpg

Selv om det ser ud til at byggeriet af Holstebromotorvejen bliver billigere end ventet, skal midt- og vestjyderne ikke forvente, at pengene bliver brugt til at lukke de to huller i motorvejsnettet ved Herning lige foreløbigt, det skriver Herning Folkeblad. Læs artiklen her

- Vi er nødt til at gå den hårde vej og finde pengene på finansloven, siger Finansminister Kristian Jensen i et interview med avisen.

For selv om det kunne være nærliggende at bruge pengene fra Holstebromotorvejen, så er der andre anlægsprojekter, er kommer i første række, forklarer Venstres finansminister. 

- Nogle projekter bliver billigere, men samtidig bliver noget andet dyrere, og det skal også betales. Man kan ikke bare at flytte et overskud rundt på den måde, siger Kristian Jensen og kalder det for cigarkasse-økonomi, siger Kristian Jensen til aoh.dk

Trafikordfører havde håbet på hurtigere handling

Kristian Jensens partifælles i Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, der også er Venstres trafikordfører har tidligere ellers argumenteret for netop at bruge overskuddet fra Holstebromotorvejen på hullerne omkring Herning. 

- Det er en helt konkret opgave, vi skal have løst, og jeg håber, den kan løses i forbindelse med, at man gør anlægsøkonomien i projektet op. Der er forhåbentlig nogle penge til overs, så man kan få lukket mindst ét hul, sagde Kristian Pihl til TV MIDTVEST den 27. november.

Overfor Herning Folkeblad erkender trafikordføreren, at den økonomiske virkelighed er en anden.

- Jeg må forholde mig til den finanspolitiske virkelighed. Et er at have pengene, noget andet er at have et råderum altså muligheden for også at bruge dem, siger Kristian Pihl Lorentzen. 

3:03
En gruppe erhvervsfolk fra Holstebro har intensiveret kampen for at få lukket motorvejshullet ved Herning.

Har du et tip?