Konkurs: Kunder i kø for at bytte legetøj

Kunderne har i dag måtte væbne sig med tålmodighed for at få byttet legetøj i de udvalgte Fætter BR og Toys"R"Us-butikker, der stadig holder åbent frem til nytår.

Der var kø langt ud af Toys"R"Us i Holstebro lørdag eftermiddag. Det er en af de kun 10 Fætter BR og 14 Toys"R"Us, der holder åbent frem til nytår. Resten er allerede lukket ned.

Køen til Toys"R"Us i Holstebro gik her til eftermiddag et godt stykke ud af butikken. Alle havde medbragt julegaver som skulle byttes, inden kæden bag Fætter BR og Toys"R"Us lukker de sidste 24 butikker i Danmark ved årets udgang. I Midt- og Vestjylland er det kun Toys"R"Us i Holstebro og Viborg, der er åbne året ud.

- Der er jo lidt tryk på i dag, så nu må vi se, om vi kan finde noget andet, lyder det fra en af kunderne i kø, Bodil Gerhardt fra Hodsager.

Bodil Gerhardt var en af de mange, som lørdag stod i kø for at få byttet legetøj, inden det er for sent.

Hun har ligesom mange andre fået travlt med at få byttet gaverne, inden det er for sent. 

- Vores barnebarn fik op til flere dukker i julegave, så vi må se, om vi kan bytte dem til noget andet, så det er vores mission i dag, fortæller Bodel Gerhardt midt i den lange kø.

Læs også Legetøjskæde går konkurs efter svigtende julesalg

Viborg-butik bytter frem til 31. januar

Legetøjs- og hobbybutikken MID Hobby i Viborg skriver på deres hjemmeside, at de bytter alle varer købt i Fætter BR eller Toys"R"Us til og med 31. januar 2019, selvom butikken intet har med det konkursramte TopToy at gøre. Butikken tilbyder både at bytte legetøj i den fysiske butik og gennem deres landsdækkende webbutik.

- Der står nu rigtig mange børn i en meget kendelig situation, og dem har vi besluttet os for at hjælpe. Derfor tilbyder vi, at de kan bytte alle deres gaver købt i Toys"R"Us og Fætter BR hos os frem til den 31. januar, siger indehaveren af MID Hobby i Viborg, Allan Carøe Sørensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Butikken skriver på deres hjemmeside, at bytteservicen gælder al legetøj købt mellem 1. oktober og 23. december som stadig er i ubrudt emballage. Varerne byttes til aktuel dagspris og kan byttes til en anden vare eller et tilgodebevis til den midtjyske legetøjsbutik. 

Gavekort kan alligevel indløses

Personer, der har modtaget et gavekort til Fætter BR eller Toys"R"Us købt efter den 30. november, kan alligevel få penge tilbage. Det meddelte konkursramte Top-Toy lørdag til B.T. Dermed havde selskabet ændret procedure i forhold til fredag, hvor det lød, at alle gavekort var gået tabt.

- Der var rygende travlt i går (fredag, red.), og ikke alt blev håndteret korrekt, siger pressetalsmand for Top-Toy Lars Bo Kirk til B.T.

Gavekort, der er købt før december, er stadig værdiløse. Hvis man vil have penge tilbage for gavekort eller tilgodebeviser købt i julemåneden, kan det ikke gøres i butikkerne. Se vejledning herunder:

Sådan får du penge tilbage for gavekort og tilgodebevis:

Ønsker kunderne refusion kan de sende en kopi af gavekort og kvittering for

køb med datoangivelse (bon-kopi eller lignende) til mailadressen

toptoy@gorrissenfederspiel.com. Kunder bedes angive navn og bankkonto og

kuratorerne sørger for udbetaling hurtigst muligt.

 

Gavekort købt før den 30. november 2018

Har du købt et gavekort før den 30. november 2018 er du almindelig kreditor

i konkursboet. Boet må derfor ikke foretage udbetaling af dit krav, men du har

mulighed for at sende information om dit krav i konkursboet til samme

mailadresse toptoy@gorrissenfederspiel.com.

 

Krav i henhold til gavekortet vil blive registreret på samme måde som andre

almindelige leverandører med krav opstået før den 30. november 2018.

Almindelige kreditorer i boet vil kun være berettiget til senere at modtage evt.

dividende (delvis betaling) af krav på et senere tidspunkt.

 

Gavekort udstedt i forbindelse med tilbagelevering af varer (tilgodebevis) vil

kun kunne bruges til køb af andre varer, og kun hvis tilbageleveringen af varen

og udstedelsen af gavekortet (tilgodebevis) er sket efter den 30. november

2018.

 

Kilde: TopToy 

Se mere