Kommune vil have folk til at tippe om skader: - De har flere øjne i marken, end vi har

Den seneste tids oversvømmelser får Holstebro Kommune til at opfordre borgerne til at bruge en af kommunens apps.

Vandet har stået rigtig højt i Holstebro Kommune den seneste tid, og der er risiko for, at vandet har forvoldt skader på blandt andet veje og fortove. 

Det får nu kommunen til at opfordre borgerne til at tippe kommunen via appen 'Giv et praj', hvis de støder på skader, der skal udbedres. 

'Giv et praj' er netop udviklet til, at borgere kan hjælpe kommunen med at opdage skader, fejl og mangler. 

Borgerne er en stor hjælp, når kommunen skal danne sig et overblik, forklarer Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, der er teamleder i Team Drift i Holstebro Kommune.

- Folk er generelt set rigtig gode til at bruge appen, så det var mere en opfordring til, at de skal blive ved med det. Borgerne har jo flere øjne i marken, end vi har, siger han.

Der kommer løbende tips inde på appen, men på baggrund af oversvømmelserne er der indtil videre kun kommet enkelte tips. Blandt andet en lampe på Vesterbrogade, der ikke lyser.

Dyrt efterår

Oversvømmelserne har indtil videre kostet Holstebro Kommune en halv million kroner, hvilket er 300.000 mere, end hvad kommunen normalt bruger på en efterårssæson.

Det hører med til historien, at der til gengæld er blevet sparet penge på grund af den meget milde vinter.

- Jeg vil mene, at der stadig er plus i kommunekassen på nuværende tidspunkt. Det er rigtig vigtigt at få med, for vi kender ikke alle følgeomkostningerne, siger Martin Meisler Elmholdt-Svendsen.

Det man har skulle bruge ekstra på efteråret, har man sparet på vinteren. Det har hverken været nødvendigt med snerydning eller saltspredning. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Vejr.