Kommunal rådgiver: Forkert beslutning

Fyldt med fejl. Sådan siger kommunens bygherrerådgiver om det bilag, som politikerne brugte til at fravælge gratis overskudsvarme til fordel for det kommunalt ejede Vestforsyning. Det var Vestforsyning, der havde lavet bilagets beregninger.

Det bilag, som Vestforsyning har udarbejdet for at rådgive politikerne, mangler afgørende detaljer, som kunne få politikerne til at vælge en anden varmeløsning end Vestforsyning alene.

- Det kunne godt have trængt til et par fodnoter. Så kunne det godt være, at man havde taget en anden beslutning. Sådan siger kommunens egen bygherrerådgiver på arenabyggeriet. Han er overbevist om, at det er billigere at opvarme Holstebro Arena ved hjælp af overskudsvarme fra virksomheden Færch Plast. Desuden mener han også at denne løsning er mest miljøvenlig. Vestforsynings bilag når frem til at Vestforsynings fjernvarme er mest miljørigtig.

Sagen handler om, hvorfra den kommende Holstebro Arena får den billigste varme og er efterhånden en varm sag for Holstebro Kommune.

Byrådets politikere har besluttet at takke nej til at investere i en varmepumpe, som kan give arenaen gratis overskudsvarme fra produktionen i plastvirksomheden Færch. Blandt andet fordi kommunens eget selskab, Vestforsyning, tilbød kommunen en ekstraordinær rabat på 30%.

Politikerne traf beslutningen på baggrund af et bilag, som de fik udleveret udleveret umiddelbart inden det møde, hvor beslutningen blev truffet.

Bilaget med beregningerne er lavet af Vestforsyning, som selv kæmpede for den ny ordre. Og det er disse beregninger, som kommunens bygherrerådgiver på arenabyggeriet sår tvivl om. Hvis alle detaljer var taget med, ville en løsning med gratis overskudsvarme kombineret med fjernvarme være billigst.

Direktøren for Vestforsyning forstår ikke kritikken:

- Det kommer overraskende for mig fordi der har været nedsat en arbejdsgruppe med kulturforvaltningen, bygherrerådgiveren, deres varmeplanafdeling og os, hvor vi har udredt disse faktorer både på økonomi og klima, siger Jørgen Udby.

Hør bygherrerådgiver Niels Christian Andersen beskrive sin tvivl:

Her svarer direktør for Vestforsyning Jørgen Udby på kritikken: