Kom tilbage til livet: Her overraskes Hanne med stor fest

Først var hun dødssyg og fanget i Tyrkiet, men nu to år senere kan familie og venner overraske Hanne med en kæmpe fest.

- SURPRISE!

Hanne Tornvig fra Holstebro måtte støtte sig til væggen af glæde og overraskelse, da hendes familie og venner i dag overraskede hende med en fest.

Der var masser af fejre, for Hanne Tornvig har været igennem en hård tid, efter at hun i 2014 strandede på et hospital i Tyrkiet – dødssyg og uden mulighed for at komme hjem. Rejseforsikringen dækkede nemlig ikke turen, og hendes familie havde ikke de mange penge, det ville koste, at få hende hjem igen.

Meget er sket siden dengang, og i dag har hun fået nye lunger og er rask. Så nu er det tid til at fejre hende, mener hendes søn, Robin Tornvig.

- Fordi hun ikke har kunne holde sin 40 års, 41 års og 42 års fødselsdag, så synes jeg, at hun fortjener, at folk kan se, hvor god hun er i dag, fortæller han.

Hannes søn Robin Tornvig stod klar til at modtage sin overvældede mor.
Hannes søn Robin Tornvig stod klar til at modtage sin overvældede mor.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Aftenens hovedperson var også lykkelig over den store gestus.

- Jeg er mega rørt over, at der er nogle mennesker, der synes, at jeg har fortjent det, og at jeg er så sej, som de siger. Jeg ser ikke mig selv som sej, jeg ser bare, at jeg har fået en ny chance, og den skal jeg bare udnytte, fortæller Hanne Tornvig.

Indsamling på 300.000 kroner

Hanne led af en alvorlig, kronisk lungesygdom, der havde nedsat hendes lungefunktion til bare 25 procent. Alligevel rejste hun i starten af august 2014 til Alanya med en veninde. Det gør hun 1-2 gange om året, men denne gang blev hun SÅ syg af sin lungesygdom, at hun blev indlagt.

Fordi hun ikke var dækket tilstrækkeligt af sin rejseforsikring, kunne hun ikke få hjælp til at få dækket sine hospitalsudgifter og ikke mindst hjemtransporten. Noget, der tilsammen løb op i flere hundrede tusinde kroner.

Det var en afkræftet Hanne, der lå i koma på sygehuset i Tyrkiet. Her ses hun med sønnen Robin.
Det var en afkræftet Hanne, der lå i koma på sygehuset i Tyrkiet. Her ses hun med sønnen Robin.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

I tre dage lå hun i koma på intensivafdelingen. Både hendes mentale og fysiske tilstand led overlast, og hun tabte sig fra 40 til blot 33 kilo i løbet af de to ugers indlæggelse. Imens frygtede hendes far hjemme i Holstebro for sin datters liv.

Mens Hanne Tornvig kæmpede for sit liv i Tyrkiet, kæmpede hendes 18-årige søn, Robin Hougaard, sammen med flere tusinde danskere for at få hende hjem til Danmark. Mere end 300.000 kroner blev indsamlet, og en ambulance fra Ambulix tog turen på 3800 kilometer til Alanya og fik hentet en afkræftet Hanne Tornvig hjem.

I dag har hun det godt igen med et par helt nye lunger.

- Jeg har det suværent godt. Jeg har aldrig haft det bedre, siger hun.

Der var masser af kys og kærlighed til den store fest.
Der var masser af kys og kærlighed til den store fest.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST