Købmand stoler på sine kunder: De mest trofaste får en nøgle til butikken

Købmanden i Staby vil belønne de mest trofaste kunder, så de selv kan købe ind efter lukketid.

Den lille landsby Staby i Holstebro Kommune har 203 indbyggere.

Og det er tilsyneladende en meget ærlig befolkning.

Byens købmand Anita Sørensen er i hvert fald klar med et nyt initiativ, der betyder, at de mest loyale kunder kan få en nøgle til butikken, så de selv kan gå på indkøb efter lukketid. Hun føler, at hun kender kunderne godt - og derfor stoler hun på dem.

- Hvis jeg viser dig tillid, viser du også mig hæderlighed. Det er jeg nødt til at tro på, indtil det modsatte er bevist, siger Anita Sørensen.

For den vestjyske købmand drejer sig om at udvikle butikken - og være fleksibel så de kunder, der arbejder langt væk, også har en chance for at købe ind lokalt.

quoteHvis jeg viser dig tillid, viser du også mig hæderlighed. Det er jeg nødt til at tro på, indtil det modsatte er bevist.

Anita Sørensen, købmand i Staby.

- Nogen af dem arbejder i Aarhus og København og har brug for at komme herind, når jeg er gået hjem. Jeg kan ikke være her altid. En købmandsbutik, der er gået i stå, ér en død butik. Det dur ikke, hvis der ikke er udvikling.

- Er du overhovedet ikke bekymret for, at nogen udnytter det her?

- Nej, det er jeg altså ikke på nuværende tidspunkt. Det er jeg bare ikke. Det skal komme an på en prøve, siger Anita Sørensen.

Rent praktisk kommer ordningen til at fungere på den måde, at kunderne kan låse sig ind ved hjælp af deres mobil. Anita Sørensen håber på at få et tilskud til systemet fra Købmændenes Investeringsfond.

I Staby vil købmanden give sine mest loyale kunder egen nøgle til butikken. Det handler om service og tillid.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.