Købmand går viralt med kæk kommentar efter indbrud: - Jeg er rystet

​Holstebro-købmanden Niels Peter Skræddergaards friske bemærkning er blevet set adskillige hundredetusinde gange på Facebook.

- Jeg er kun blevet bange én gang i mit liv, og det var da jeg fik min første rejsning. Der var jeg bange for, den ramte mig i panden.

Hvis du har fulgt med på internettet i løbet af det seneste døgns tid, så har du med stor sandsynlighed hørt ovenstående vending.

Den kommer fra købmand Niels Peter Skræddergaard, der i weekenden fik uventet besøg af en indbrudstyv, som forsøgte at komme ind i Sparbutikken på Struervej i Holstebro gennem taget.

Indbruddet mislykkedes og gerningsmanden styrtede fire meter ned i butikkens lager, hvor købmanden fandt den forslåede tyv lørdag morgen.

Og så kom den så. Den efterhånden famøse kommentar, som i skrivende stund er blevet set næsten 400.000 gange på TV MIDTVESTs Facebookside, hvor den også er blevet delt og kommenteret henholdsvis 1.800 og 7.600 gange.

For på spørgsmålet om, hvorvidt han blev bange over fundet af indbrudstyven, faldt svaret prompte.

- Jeg tænkte slet ikke over det, da jeg sagde det. Jeg er helt rystet, siger Niels Peter Skræddergaard, der ikke havde regnet med, at kommentaren ville få sit helt eget liv på internettet.

- Det er egentlig en kommentar jeg brugte overfor en rocker en gang. Jeg leverer mad til arresten i Holstebro to gange om ugen, og der oplevede jeg engang, at en rocker ville spille hård overfor mig. Og så fyrede jeg stille og roligt kommentaren af. Han punkterede fuldstændig, og så var han pludselig ikke så hård mere, forklarer købmanden.

- Helt vildt overrasket

Men selvom Niels Peter Skræddergaard, ifølge eget udsagn, altid tager tingene roligt og som det kommer, så er det alligevel kommet bag på ham, at Facebookopslaget er nået ud til så mange mennesker.

- Jeg er helt vildt overrasket. Men det skal være lidt sjovt og skævt. Jeg har ikke sagt det for at genere nogen.

Har du fortrudt, at du sagde det for rullende kamera?

- Overhovedet ikke. Jeg står ved alt, hvad jeg siger og gør. Sådan er det. Man skal stå ved, hvem man er, siger Niels Peter Skræddergaard.

En mand faldt fire meter ned gennem et tagvindue, da han ville bryde ind hos en købmand.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.