Københavnere skal forny Holstebro

Team Vandkunsten fra København er netop kåret som vinder af arkitekt-konkurrencen i Holstebro om udvikling af midtbyen.

Team Vandkunstens bud på, hvordan der i fremtiden skal se ud ved sygehusgrunden.
Team Vandkunstens bud på, hvordan der i fremtiden skal se ud ved sygehusgrunden.
Foto: Illustration, Team Vandkunsten

Den københavnske tegnestue Team Vandkunsten skal i bogstaveligste forstand tegne Holstebros fremtid.

Arkitektteamet er blevet udråbt som vinder af en arkitektkonkurrence i kommunen, hvor deltagerne skulle komme med deres bud på, hvordan bymidten skal se ud fremadrettet.

- Vi er utroligt stolte og glade for at vinde. Vi glæder os til at samarbejde med udviklingsselskabet henimod en udviklingsplan, der kan understøtte fremtidens Holstebro som grøn kulturkøbstad, fortæller Jan Albrecthsen fra Team Vandkunsten i en pressemeddelelse.

Fokus på det grønne

Tegnestuen vandt blandet på deres bud om at bygge attraktive boliger på nogle af de 70.000 kvadratmeter, der bliver ledige på den nuværende sygehusgrund og for at tænke fremtidens Holstebro grønnere.

- Vores mål er via byudviklingen at styrke byens attraktionskraft i forhold til at tiltrække nye borgere, nye erhvervsdrivende, nye inve­storer og flere turister, fortæller borgmester i Holstebro, H.C. Østerby.

Derfor har byen og arkitekterne også lyttet til flere end 1000 idéer fra lokale, som har haft en holdning til, hvordan Holstebro skal se ud i fremtiden.

Stor interesse

Hele 19 arkitektteams havde budt ind på opgaven om at tegne Holstebros fremtid. Og 450 borgere dukkede op for at høre om projektet, da vinderen skulle udnævnes.

Måske et tegn på, at beslutningen virkeligt betyder noget for Holstebros fremtid. Det mener formand for Holstebro Udvikling i hvert fald.

- Det er utroligt vigtigt, når vi ønsker at opbygge en kultur for inddragelse af rigtig mange målgrupper i vores byudvikling. Den byudvikling, vi nu søsætter, kommer til at definere udviklingen af Holstebro by i de næste 50 år, forklarer Annemette Færch.

Nu skal der så udvikles en helhedsplan for Holstebro midtby. Først herefter behandles forslaget politisk.