Knude i kat var hagl fra et luftgevær

Undrende katteejer gjorde uhyggelig opdagelse. Katten var blevet skudt med luftgevær.

Randi Andersen opdagede for halvanden måned siden en hård knude under huden på sin kat Liv.

Katten havde også ændret adfærd. Den var utryg og ville ikke længere hygge med familien. Når den var ude, gemte den sig under nogle buske i stedet for at springe lystigt rundt.

Dyrlæge har ikke set mage
Ved dyrlægen stod det klart, hvad knuden i bagbenet i virkeligheden var: Et hagl fra et luftgevær.

- Jeg vidste ikke, det var et hagl, men jeg havde en idé om, at der måske var nogen, der havde ”hjulpet” fremmedlegemet ind i katten, fortæller dyrlæge Stella Kjærulff fra Trehøje Dyrlæge i Holstebro.

Hun har ikke tidligere oplevet noget lignende.

- Sådan et hagl kan jo gøre frygtelig skade. Vi ved ikke, om den har andre hagl i sig, men vi overvejer at lave et røntgenbillede. Der er heldigvis ikke noget, der tyder på det – katten har ingen infektion eller forgiftninger, fortæller dyrlægen.

Katten er blevet skudt med 4,5 mm hagl fra et luftgevær. Det er ulovligt at skade et dyr med et luftgevær, da det ikke kan ikke skyde for at dræbe men kun for at skade.

Kedelige tanker
Tilbage sidder en rystet katteejer.

- Jeg kunne næsten ikke tro, det var det. Og man begynder jo lynhurtigt at få de kedelige tanker. Hun løber ikke så langt – så hvem har gjort det?

- Jeg håber jo, at det måske bare er nogle drenge, som ved en fejl har ramt ved siden har noget andet – men jeg frygter jo, at der sidder en her i lokalområdet, som har set sig sur på min kat, fortæller Randi Andersen.

Opfordrer til dialog
Hun har sat 10 opslag op på sin vej. Her spørger hun, om der er andre, der har oplevet det samme – og opfordrer til, at hvis nogen har et problem med hendes kat, så skal de sige til.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.