Klub overvejer at lukke ligahold

Ledelsen i Team Tvis Holstebro arbejder på ny strategi - en af mulighederne er at lukke et af de to ligahold.

Når håndboldsæsonen går i gang igen efter sommerferien til næste år, vil Team Tvis Holstebro muligvis kun have et ligahold.

Klubben har både et hold i herrernes og kvindernes liga, men arbejder nu på en ny strategi, der kan betyde, at det ene hold må lukke.

- Nu skal vi se, hvad der er det bedste for Team Tvis Holstebro. Om det er at køre med to eller et hold, det skal vi nu prøve at finde ud af, siger direktør Jacob Jørgensen.

- Så det kan godt komme på tale, at et af holdene ikke er der til næste år?

- Alt er muligt.

Ekspert: Mest sandsynligt at det bliver kvinderne

Jacob Jørgensen kan ikke sige, om det i givet fald bliver herre- eller kvindeholdet, der må lukke. Men håndboldeksperten Søren Herskind vurderer over for TV/MIDT-VEST, at klubben med stor sandsynlighed vil lukke kvindeholdet - hvis der altså skal lukkes et hold.

- Herrehåndbolden har langt bedre vilkår i øjebliket. Det er overvejende herrehåndbold, der vises i tv og er det kommercielt bedste produkt, siger Søren Herskind, der også lægger vægt på, at klubben i forvejen bruger flest penge på herrerne.

Fire til fem muligheder

Jacob Jørgensen understreger, at der endnu ikke er truffet en beslutning, og at man arbejder med i alt fire til fem forskellige muligheder. Klubben har også undersøgt muligheden for at samarbejde med nogen af de andre midt- og vestjyske klubber

- Vi har haft en god dialog, og det har været konstruktivt, men jeg kan ikke sige, hvad der kommer ud af det, for jeg ved det ikke, siger Jacob Jørgensen.

Kræver stor omsætning

Det er økonomiske hensyn, der har tvunget Team Tvis Holstebro til at tage fremtiden op til revision. Hvis klubben skal fortsætte med to ligahold, vil det kræve et budget på 21 millioner kroner, og det er usikkert, om klubben kan skaffe så mange penge.

For nylig har Viborg HK besluttet at nedprioritere sit herrehold for at koncentrere kræfterne om klubbens kvindehold.

Interview med direktør Jacob Jørgensen, Team Tvis Holstebro:

Jacob Joergensen

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.