Klimatosser fra Holstebro håber på en mere klimavenlig hverdag

Et ægtepar fra Holstebro har stiftet en virksomhed, der forsøger at gøre det lidt nemmere for danskere at leve en bæredygtig hverdag.

Ægteparret Holger og Christina Sprogøe Thomasbjerg har sammen stiftet virksomheden Klimatosseriet. Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Vi kan godt blive lidt grønnere. Det mener et ægtepar fra Holstebro, som netop har startet virksomheden Klimatosseriet.

Læs også 50 millioner mælkekartoner bliver klimavenlige – 100 procent baseret på træ

Fra næste uge sender de hver måned kasser ud til deres abonnenter med produkter til en mere klimavenlig hverdag. Med kasserne håber parret på at gøre det nemt at vælge en mere bæredygtig livsstil.

- Vi tror på, at hvis vi kan rykke en smule ved os alle sammen, så batter det noget i det store hele, fortæller Holger Sprogøe Thomasbjerg, der er medejer af Klimatosseriet.

Virksomheden startede sidste år, fordi parret selv var udfordret, når de skulle købe produkter til husholdning og personlig pleje.

Læs også Venstre vil belønne klimavenlige landbrug: Skive-landmand er skeptisk

- Det var her, vi havde vores egen frustration. På den måde kunne vi handle ud fra, hvad vi selv oplever. Det var en interesse i at ændre vaner, som vi alle har, fortæller Holger Sprogøe Thomasbjerg.

Hos Forbrugerrådet Tænk er de også glade for ideen om bæredygtige alternativer til hverdagen. Dog har man visse forbehold.

- Som forbruger bør man overveje, om det er det, der skal til for at hjælpe klimaet. Hvis vi gerne vil leve mere bæredygtigt, så handler det om, at vi nedsætter vores forbrug, vi overvejer, hvad vi skal bruge og køber kun det, vi skal bruge, fortæller Vibeke Myrtue Jensen, der er politisk rådgiver inden for miljø og transport hos Forbrugerrådet Tænk.

Det mener ægteparret dog også, de har tænkt ind i konceptet.

- Vi tænker vores kasser et år frem, så du faktisk har brug for alle produkter, fordi de er lidt en erstatning fra det, du er vant til at bruge. Selvfølgelig skal du jo bruge det op, du allerede har købt, men så har du jo bare et bæredygtigt alternativ, der ligger klar, fortæller Holger Sprogøe Thomasbjerg.

Planen er, at Christina Sprogøe Thomasbjerg går fuldtid i virksomheden fra oktober.

02:20

Vi kan godt blive lidt grønnere. Det mener et ægtepar fra Holstebro, som netop har startet virksomheden Klimatosseriet

Luk video