Kirker kræver pladsbestilling til julegudstjeneste

Man skal have bestilt en plads, hvis man vil til julegudstjeneste i Borbjerg eller Hogager i år.

Borbjerg og Hogager Kirker har indført billetter og pladsbestilling for at undgå voldsom trængsel og alarm ved årets julegudstjenester. I Borbjerg skal sognebørnene forbi den lokale Spar eller Min Købmand i Skave for at få billet til den store kirkedag, mens de i Hogager skal ringe til graveren for at bestille plads.

- Vi ser det som en service, at folk på forhånd ved, at der er plads til dem. Vi håber, at vi på den her måde kan undgå trængsel og mylder, så alle kan føle sig sikre, siger sognepræst Asger Petersen.

Billetten koster ingen penge, men uden billet kan man ikke komme til julegudstjeneste. 

Kirkerne tænker kreativt i denne tid for at kunne samle fleste mulige til gudstjeneste juleaftensdag. Sæby Kirke ved Glyngøre rykker julegudstjenesten til en nærliggende maskinhal.

Han har længe været klar over, at der skulle tænkes alternativt, hvis julegudstjenesterne skulle lykkes. Sognepræsten overvejede sammen med menighedsrådet at flytte gudstjenesterne til andre lokaler, men de blev enige om, at det ikke var den rigtige løsning.

- Når man kommer til julegudstjeneste, kommer man også for at opleve rummet, orglet og klokkerne, og det kunne vi ikke rigtig flytte, siger Asger Petersen.

Udover at tiltagene med billetter og pladsbestilling bliver der i år holdt to gudstjenester i hver af kirkerne i stedet for én for at sikre, at så mange som muligt kan deltage.

- Vi trænger til, at der er noget, der bliver gennemført, når der er så meget andet, der bliver aflyst. Det er vigtigt, at der er nogle traditioner, der bliver holdt i hævd, siger sognepræsten.

Juleaften er der plads til 160 på bænkene i Borbjerg Kirke, mens der i Hogager Kirke må samles 68 personer.