Kinesisk besøg på Hjerl Hede: Både gæster og museet lærte noget

Museumsdirektøren vil lave et nyt tiltag rettet mod udenlandske besøgende efter besøget fra Kina.

Hjerl Hede er vant til at have besøgende, men dagen i dag var alligevel helt særligt. Museet fik nemlig for første gang besøg hele vejen fra Kina.

quoteKinesere ved vi ganske lidt om

Ingeborg Svennevig, direktør, frilandsmuseet Hjerl Hede

Det var en gruppe turismestuderende fra Shanghai, der lagde vejen forbi frilandsmuseet.

- Vi har rimeligt styr på, hvad vi europæere gerne vil med friluftsmuseer. Men kinesere ved vi ganske lidt om, så der kan vi lære noget, sagde Ingeborg Svennevig, der er direktør i frilandsmuseet Hjerl Hede før besøget af kineserne.

Og lære noget, det gjorde både de udenlandske gæster og direktøren.

Afslappende besøg

Hjerl Hede står i skarp kontrast til hverdagslivet i Shanghai.

Sådan fortæller Yinling Ye, der er studerende på Tienhuan University. Især forskellen fra høje bygninger og mange biler i Shangrai til græs og grønne træer i Danmark gjorde et stort indtryk.

- Jeg synes, at det her sted gør mig mere afslappet. Når jeg har ferie, kommer jeg måske igen. Jeg kan virkelig godt lide at være her, siger Yinling Ye.

Skal lave nyt materiale

For Ingeborg Svennevig var det et givende besøg at have de unge besøgende fra Kina.

- Noget af det, vi kan bidrage med til kinesisk forståelse af, hvad kulturattraktioner er, er alt det her involvering, som vi har arbejdet med på Hjerl Hede i al Hjerl Hedes tid, siger hun.

Men besøget gav også hende noget at tænke over i forhold til museets gøren og laden fremover.

- Det var nogle meget disciplinerede unge mennesker her. De var gode til at gå i flok. Jeg tænker, at de vil nok gerne læse en folder. Der gør danskerne jo ikke. Så vi kunne godt overveje, om vi skal lave forklaringer for udlændinge.

Se indslag: Hjerl Hede har haft kinesisk besøg, hvor det både var de besøgende studerende og museumsdirektøren, der lærte noget.