Kina skæpper i kassen hos Jyden Bur

Jyden Bur A/S i Vemb med rekordregnskab. Overskud på godt 11 millioner efter skat.

Jens Agergaard, administrerende direktør, Jyden Bur A7S
Jens Agergaard, administrerende direktør, Jyden Bur A7S
Foto: Pressefoto Jyden Bur

I Kina er de vilde med staldinventar fra virksomheden i Vemb. Øget eksport til Kina og flere udenlandske markeder gør at Jyden Bur A/S kommer ud med det bedste regnskab i flere år.

Resultatet af den ordinære drift blev på 15 millioner og årets resultat 11,3 millioner efter skat og finansielle poster, skriver Jyden Bur i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte af, at vi har formået at forene vores globale satsning med en meget stærk økonomisk performance. Det giver os et fantastisk udgangspunkt at vokse ud fra i de kommende år og skyldes ikke mindst en professionel organisation, som har leveret et flot stykke arbejde, siger bestyrelsesformand, Niels Dengsø Jensen i pressemeddelelsen.

Datterselskab i Kina

2018 gav også flere ansatte fordi det kinesiske datterselskab er blevet udbygget. Samtidig er omsætningen i virksomheden med rødder i det Vestjyske steget 18 procent.

- I kraft af vores geografiske placering er vi så privilegerede, at de stærke værdier, der er i dansk landbrug, giver os et kvalitetsstempel rundt om i verden. Derfor er vi lykkedes med vores nye strategi. Eksport er en vigtig del af den, og derfor er det opløftende at se, hvordan vores satsning på øget internationalisering har båret frugt, forklarer bestyrelsesformanden.

- På alle målepunkter har vi leveret bedre resultater, og vi kan konstatere, at vores strategi virker. Det giver ro, men det betyder ikke, at vi træder på bremsen, siger adm. direktør Jens Agergaard, der understreger, at overskuddet skal bruges til at udvikle selskabet yderligere.