Kim Larsen forelskede sig i billede på Kielgasten – endte som albumcover

Knud Christensen har mange gode minder med Kim Larsen, der søndag morgen sov stille ind.

- Jeg husker ham for hvor kæmpestort et menneske, han var. Han var et virkelig fint menneske. Hvis han stolede på folk, så stolede han på dem resten af livet.

Sådan lyder det fra Knud Christensen, der er tidligere indehaver af spillestedet Kielgasten i Holstebro, på dagen hvor den folkekære musiker er gået bort, 72 år gammel.

Knud Christensen opbyggede et nært forhold til Kim Larsen op igennem 1980’erne, og særligt én historie husker han tydeligt fra det i dag hedengangne spillested.

- På et tidspunkt forelskede Kim sig i billedet fra den gamle Kielgasten-scene og spurgte, om han måtte få det med hjem. Det kunne jeg af gode grunde ikke give ham lov til, for det var ikke mit. Det var Paul Cederdorff, der havde lavet det.

- Jeg forsøgte så at få fat i Paul, men jeg havde lige sendt ham hjem i en taxa en time før, så det var lidt svært. Vi gik så videre ned på et værtshus, hvor forhandlingerne om billedet skulle foregå. Vi fik så Paul ned med en taxa igen, selvom han var noget træt. Han havde lige sovet en time. Paul nikkede så to gange, og jeg gik ud fra, det var fordi, han mente ja. Så jeg gav Kim billedet, mindes Knud Christensen.

Kim Larsen har signeret billedet, som han blev forelsket i tilbage i 1980'erne.

Billedet endte på albumcover

Siden tog Kim Larsen Kielgastens logo til sig i en sådan grad, at det endte som forsidecover på det album, han valgte at opkalde efter netop Kielgasten i 1989.

Et valg, der havde enorm betydning for musikscenen i Holstebro, forklarer Knud Christensen.

- Kim kunne give billedet en helt anden branding og et helt andet format, end vi selv kunne.

- Og han sørgede for, at Kielgasten blev et anerkendt sted blandt andre musikere. Det viste, hvor stort et menneske, han var. Han havde stort format, lyder det fra Knud Christensen.

Kim Larsen har igennem karrieren solgt fem millioner plader som solist og i tiden med Gasolin.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.