Katrine vil lokke flere til at tage på museum

Katrine Sofie Jepsen vil gerne have flere til at forstå, hvorfor kunst rent faktisk er spændende.

Der er ingen gæster på museet i Holstebro lige nu, men bag murene står medarbejderne klar til at åbne op for folket, når de igen må. Og særligt én medarbejder er måske mere end almindeligt klar. 

30-årige Katrine Sofie Jepsen er nyt ansigt i den gamle bygning, og hun skal fremover stå for at lokke flere folk til for at kigge på kunst.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Ikke mindst til at møde de brugere, der kommer på museet, men også resten af det kulturliv der er i byen, siger Katrine Sofie Jepsen.

Hendes titel er formidlingsinspektør, og hun har særligt ét fokusområde, hun vil gøre noget ved. 30 procent af danskerne går aldrig på kunstmuseer, og det vil hun gerne have lavet om på.

- Jeg tænker rigtig meget over, at der så også må være 30 procent af den danske befolkning, som tænker, at så har vi nok ikke rigtig noget at tilbyde dem, og det er også noget af det, som jeg glæder mig til at gøre noget ved, siger hun.

De unge skal høres

Så snart, det bliver muligt, går hun i gang med formidlingsarbejdet. Og en af de grupper, der især har hendes opmærksomhed, er de unge. For hun tror på, at gode oplevelser kan give dem smag for at blive ved med at komme på museerne.

- Jeg skal ud og tale med dem og høre, hvad der er vigtigt for dem i mødet med kunsten og kulturen, og så skal vi have noget af det til at ske herinde på museet. Så det er en stor opgave, jeg har sat mig for, men det er noget, jeg glæder mig rigtig meget til, siger hun.

Hun kommer fra Silkeborg, men nu er hun flyttet til Holstebro. Hun har læst kunsthistorie og museologi, og hun har både arbejdet i Barcelona, på Aros, Trapholt og på Horsens Kunstmuseum. Og så elsker hun, sjovt nok, at gå på museer.

quoteJeg kan gå på museum alene og spørge kunsten - hvad er du, og hvad vil du mig. Jeg kan også gå på museum sammen med andre, så vi kan snakke om de ting, vi oplever.

Katrine Sofie Jepsen

Og det er lige præcis den slags oplevelser, Katrine Sofie Jepsen gerne vil give andre. Hun vil give andre gode oplevelser på museerne, men det skal ikke kun ske ved, at hun stiller sig op og fortæller.

– Det første jeg altid vil gøre, når jeg har brugere med på museet, er ikke at sige en masse om den fagviden, jeg har. Jeg vil altid begynde med at spørge, hvad ser du, når du ser det her værk. Det handler om at skabe relationer og møder mellem kunsten, vi har her i huset, og de gæster der kommer her. Og jeg tror på, at det gode møde med kunsten er der, hvor man kan gøre folk nysgerrige og få dem til at komme igen, forklarer Katrine Sofie Jepsen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.