Kato i kørestol til Haze

Selv en hidsig infektion stopper ikke DJ'en Kato, der i aften insisterer på at optræde til festivallen.

DJ Kato kommer i aften til at optræde til Haze over Haarum i en noget anden version, end fansene er vant til. Den sidste uge har den populære kunstner nemlig været indlagt på henholdsvis Aarhus Kommunehospital og Skejby Sygehus med en alvorlig rosen-infektion i det ene ben.

Rosen er en akut hudinfektion med bakterien streptokok og kan kendes på, at huden bliver varm og rød, og så hæver det angrebne område.

Antibiotika og hvile

Katos facebook-side har hans manager Jon Nørgaard lagt et billede af patientens ben. Han har desuden skrevet en længere status til Katos fans om situationen. Blandt andet har lægerne hele ugen sagt et klart nej til, at han skulle kunne optræde denne weekend. Men Kato selv har hele vejen igennem insisteret på, at hvis der var den mindste chance, så ville han af sted.

- Kompromiset, som lægen lige kunne gå med til, blev, at Kato bliver hentet på hospitalet (...) efter dagens sidste skud antibiotika og kørt til "Haze over Haarum". Her må han spille siddende i en kørestol (eller en anden blød stol), med mulighed for at have benet i en eleveret stilling, skriver Jon Nørgaard.

Efter koncerten skal han så tilbage til sygehuset til videre behandling.

Kato blev indlagt søndag aften med røde plamager, der spredte sig op ad benet. I første omgang havde lægerne mistanke om, at det kunne være en blodprop eller en blodforgiftning, men fandt derefter ud af, det var rosen. En infektion som DJ'en formentlig har pådraget sig ved, at bakterien er kommet ind i kroppen gennem et lille sår på benet.

Se Majbrit Oddershede Bachs program om DJ Kato her:

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.