Karoline elsker sin krop: - Jeg har altid haft lidt ekstra på sidebenene

Karoline er ung-til-ung vejleder hos Kondomeriet i Holstebro. Her taler hun med unge mennesker om deres forhold til kroppen og sex.

178 centimeter og 95 kilo. 

Det er tallene bag Karoline Kjær Fjordvald Van Ingens krop. Bag de tal gemmer der sig meget mere.

- Jeg har både lidt kraftige lår, en stor numse, brede hofter og store bryster, som tyngdekraften påvirker lidt. Der er strækmærker og lidt løs hud på armene, siger Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen.

- Men jeg er også sund, rask og stærk, fortsætter hun. 

Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen er frivillig ung-til-ung vejleder hos Kondomeriet i Holstebro. 

Her taler hun med andre unge mennesker om deres forhold til kroppen og sex.

Og det er ekstra relevant netop i denne uge, hvor landets folkeskoler afholder Uge Sex. Årets tema for Uge Sex er 'Kroppen'.

Kroppen definerer ikke personen

I Karoline Kjær Fjordvald Van Ingens familie har kvinderne altid haft lidt ekstra på sidebenene. 

- Jeg har det godt med min krop. Der er ikke noget, hvor jeg tænker, at det burde jeg få lavet om, eller at jeg ser grim og tyk ud, siger hun. 

- Jeg har altid haft lidt ekstra på sidebenene, men det har jeg det egentlig helt fint med, for det er jo min krop. Det er sådan, den er, fortsætter hun. 

Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen i Kondomeriet.
Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen i Kondomeriet.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Derfor minder hun de unge, hun taler med, om noget helt bestemt.

- Det vigtigste er at huske, at man ikke bliver defineret som person af den måde, man ser ud. Hvis du er tynd eller tyk eller høj eller lav, det betyder jo ikke, at man er et dårligt menneske, siger ung-til-ung rådgiveren.

- Det er vigtigt at huske på, at din krop er helt vildt sej. Din krop er individuel, og din krop kan lige præcis det, den skal, fortsætter hun. 

Sociale medier er ikke virkelighed

Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen har også et råd til unge mennesker, der er kede af deres kroppe.

- Lad være med at kigge så meget på, hvordan folk fremstiller sig selv på de sociale medier, fordi det er ikke virkeligheden. Det er ikke sådan, de ser ud i den virkelige verden, siger Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen.

quoteJeg har altid haft lidt ekstra på sidebenene, men det har jeg det egentlig helt fint med.

Karoline Kjær Fjordvald Van Ingen, ung-til-ung vejleder, Kondomeriet, Holstebro

- Man skal ikke ændre sig selv for andres skyld. Det er vigtigere, at man har det godt med sig selv. Og hvis man vil ændre noget, skal man gøre det for sig selv, fortsætter hun. 

Og selvom ung-til-ung rådgiveren altid har vejet mere end gennemsnittet, har det aldrig været svært at få opmærksomhed fra potentielle partnere.

- Det har aldrig været et problem. De ser jo også, at man hviler i sig selv, og at man har god selvtillid, så det har aldrig været et problem for mig. Aldrig nogensinde, siger hun. 

- Hvis folk har et problem med, hvordan jeg ser ud, så er det jo egentlig ikke mit problem, det er jo deres problem, fortsætter hun.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.